Muzeul Bibliei a fost inaugurat la Timișoara

Asociația „Renașterea Familiei”, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș și cu Mitropolia Banatului, a inaugurat Muzeul Bibliei marți, 2 aprilie, seara, la Bastionul Theresia.

Acesta cuprinde peste 500 de exemplare ale Bibliei, în diverse ediții, limbi și dimensiuni.

E o inițiativă unică în România, care contribuie alături de alte evenimente la promovarea Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană, dar ca și capitală spirituală a țării noastre. Această carte a devenit pentru mine deosebit de prețioasă încă din copilărie. În 1991, am avut ocazia să vizitez Muzeul Cărții de la Ierusalim unde am văzut o parte din sulurile de la Marea Moartă, care atestă faptul că Biblia este autentică. În 1999, am ajuns la New York unde am vizitat Societatea Biblică americană, unde ca arhivar lucra o timișoreancă și mi-a dăruit câteva dintre Bibliile ce le avea ea.

În urmă cu câțiva ani, am vizitat Muzeul Bibliei de la Washington, cel mai mare muzeu biblic din lume. O investiție de peste 500 milioane de dolari. Am fost de trei ori acolo și așa a apărut ideea de a promova mai mult această carte. Am organizat și câteva expoziții cu Biblii în școlile din Timiș, Arad și Caraș Severin.

Am văzut interesul copiilor și al tinerilor pentru cuvântul lui Dumnezeu, pentru Biblie, și am decis că este momentul potrivit să fac acest muzeu la Timișoara”, a explicat pastorul Ionel Tuțac, inițiatorul Muzeului Bibliei.

Cu acest prilej, episcopul Alexandru Mesian a dăruit Biblia de la Blaj scrisă în 1795, o lucrare monumentală ce a apărut cu prilejul anului jubiliar 2000.

Prin exemplarele existente în acest muzeu vedem în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile oamenilor pe care le rostesc aici pe pământ. Binecuvântat să fie Dumnezeu că se mai întâmplă și asemenea evenimente la Timișoara care au binecuvântarea cerului”, a spus ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului.

Scopul muzeului este de a sublinia autenticitatea Bibliei și de a încuraja cât mai mulți oameni să citească și să cunoască influența Scripturii. Multitudinea documentelor istorice, parcursul manuscriselor și al traducerilor de-a lungul secolelor atestă autenticitatea Bibliei. Expoziția cuprinde fragmente din ediții vechi, manuscrise și informații despre locul și modul în care au fost scrise.

Sursa: Banatul meu