NO SUGAR ADDED – Minciuna secolului

Sună bine, nu? No sugar added. Nici nu te mai uiți la ingredinete, deschizi pachetul și te bucuri de fericire. Presupunerea este mama eșecului.

✅ SURPRIZĂ
Conținutul de zahăr dintr-o ciocolată clasică cu lapte este minim 50% iar conținutul de zahăr din această ciocolată este 50%.

✅ PĂI PARCĂ ERA..
Parcă era fără zahăr adăugat, corect. Da, dar există peste 50 de nume pentru substanțe chimice care pot înlocui zahărul cu succes.

✅ MALTITOL
În acest caz zahărul este înlocuit de MALTITOL. Zahărul are indice glicemic 60 iar maltitolul 52.

✅ ȚEAPĂ
Tocmai ți-ai luat țeapă. Maltitolul este 90% zahăr. Degeaba se termină în „OL” pentru că nu este din clasa îndulcitorilor siguri: steviOL, eritritOL, xilitOL.

✅ ADEVĂRUL
De câți ani consumi ciocolată „fără zahăr” care de fapt este plină de zahăr?

Adevărul este producătorii au un singur scop – profitul și vor face tot posibilul să se folosească de ignoranța clienților pentru a-i păcăli.

✅ EDUCAȚIE
Iată de ce nu tot ce zboară se mănâncă. Dacă erai la noi în program învățai de la prima lecție cum să citești etichetele și ce este cu adevărat bun.

✅ VEZI?
Iată de ce ai nevoie de un program de educație nu de meniuri prestabilite la ore fixe din mâncare cântărită.

✅ HAI
Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să ne cunoști poți să răsfoiești poveștile noastre de succes (știu că probabiul nu crezi că sunt adevărate):

de Valentin Bunea