Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. Un bărbat venit din Marea Britanie e internat la „Matei Balş”

Noua tulpină a COVID-19, descoperită în Marea Britanie, a ajuns în România. Medicii de la Institutul Matei Balş au descoperit că un bărbat venit zilele trecute din Regatul Unit a fost contaminat cu virusul mutant.

Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. Un bărbat venit din Marea Britanie e internat la „Matei Balş”

Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. A fost confirmat primul pacient infectat cu noua tulpină a virsului în România, scrie RomaniaTV

Este vorba despre un bărbat care a venit din Marea Britanie. Vineri s-a internat la spitalul Matei Balş după ce acest a prezentat simptome de COVID-19.

Rezultatul testelor a arătat că este infectat cu COVID-19, însă are noua tulpină a virusului, cea care este cu 70 la sută mai contagioasă.

Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. DSP, amplă anchetă

Medicii vorbeau despre faptul că în luna ianuarie s-ar putea ca această tulpină să ajungă şi pe teritoriul României. De altfel, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda.

„Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină, dar știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot. Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi. Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista. Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt”, declara săptămâna trecută medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală.

DSP a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu câte persoane s-a întâlnit bărbatul depistat pozitiv cu noua tulpină COVID-19.

Citeşte şi: Lista țărilor în care au fost depistate infectări cu noua tulpină a COVID descoperită în Marea Britanie. Cât de repede se răspândește și cât de periculoasă e

Multe țări și-au blocat zborurile cu Marea Britanie, de când a fost depistată noua tulpină a coronavirusului. Specialiștii spun că acest virus e mult mai contagios.