Noul buletin electronic 2021. MAI va schimba „gen” cu „sex”. Ce simboluri vor apărea pe cartea de identitate fără cip

Noua carte de identitate electronică va fi modificată, în aşa fel încât menţiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”. De asemenea, pe blanchetă va apărea şi drapelul României, pe fondul criticilor lansate de lideri PNL şi AUR la adresa documentului de identitate. 

Citeste: Primește GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI

Directorul de la Evidența Populației, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, a dat detalii despre ce va conţine noul buletin electronic. Pe cartea de identitate simplă, care nu conţine cip, vor apărea primele două versuri din imnul naţional, stema, drapelul, Ateneul şi brâul maramureșean.

„Putem să avem și două versiuni pe an”, a mai precizat chestorul de poliție”, a afirmat chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, conform Digi24.

Directorul de la Evidența Populației a explicat că „La nivel european s-a stabilit foarte clar că în ceea ce privește elementele distinctive” şi a clarificat problematica privind menţiunea legată de „gen”.

„În ceea ce privește genul masculin sau feminin, se aplică legislația națională a statului membru. Legislația stabilește foarte clar că există doar două opțiuni: F pentru feminin și M pentru masculin. Singurul element pe care l-am preluat din regulament este această opțiune referitoare la gen.

Citeste: Primește GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI

Fiecare stat membru a avut posibilitatea să aplice dispozițiile regulamentului. Am ales să folosim explicit termenul folosit de regulamentul Uniunii Europene, fără niciun fel de altă interpretare”, a afirmat chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, potrivit sursei citate.