Noul telefon SAMSUNG Galaxy S10 – Video

Samsung Galaxy S10 e disponibil din 20 februarie și în România. E cel mai performant telefon Samsung și îl poți cumpăra în diverse variante. Mai jos sunt toate caracteristicile importante.

Samsung Galaxy S10 a fost prezentat simultan în San Francisco și Londra. Noi am asistat la evenimentul din Londra și am avut ocazia să descoperim telefonul cu puțin înainte de eveniment, mentioneaza PLaytech.

Samsung Galaxy S10 e un model aniversar. E al zecelea din seria Galaxy S care ne-a obișnuit cu ecrane foarte bune și cu diverse noutăți semnficative de la an la an. Ca specificații, are tot ce-i mai bun, inclusiv un ecran nou. Desigur, prețul e pe măsură. Spre deosebire de alte lansări, de data aceasta, Samsung a încercat să capitalizeze cât mai mult interes a fost posibil, în special cu o serie de videouri.

Mai jos am grupat toate versiunile de Samsung Galaxy S10 după specificații. Noutățile semnificative le-am marcat la final, ca să vezi ce ar trebui să știi despre noile telefoane.

Samsung Galaxy S10 are, în primul rând, un ecran de 5,8 inci Full HD+ cu raport de aspect 19:9 (da, e perforat – Infinity-O, cum numește Samsung acest ecran). Ce are special e calitatea ecranului. E un Dynamic AMOLED mai luminos, compatibil HDR10+ și cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLED.

Samsung Galaxy S10e mai are 6 GB memorie RAM cu 128 GB spațiu de stocare și suportă card microSD până la 512 GB. Beneficiază de încărcare wireless și un procesor pe 8 nanometri, Exynos 9. Bateria este de 3.100 mAh.

În butonul Power este integrat un scanner de amprente. Celelalte două modele au scanner ultrasonic integrat în ecran.

  • Samsung Galaxy S10 Plus cu 12 GB RAM, 1 TB stocare și spate din ceramică: 7.800 de lei
  • Samsung Galaxy S10 Plus cu 8 GB RAM, 512 GB stocare și spate din ceramică: 6.000 de lei
  • Samsung Galaxy S10 Plus cu 8 GB RAM și 128 GB stocare: 4.800 de lei
  • Samsung Galaxy S10 cu 8 GB RAM și 512 GB stocare: 5.500 de lei
  • Samsung Galaxy S10 cu 8 GB RAM și 128 GB stocare: 4.300 de lei
  • Samsung Galaxy S10e cu 6 GB RAM și 128 GB stocare: 3.500 de lei

Dincolo de hardware, Samsung Galaxy S10 e și despre software. Anul acesta, compania a trecut la One UI – actualizare disponibilă și pe Galaxy Note 9, și pe Galaxy S9. E bazată pe Android Pie, dar ar trebui să fie mai „umană”, adică să se adapteze la obiceiurile tale de utilizare.

Odată cu One UI, Samsung trece într-o nouă etapă. A creat-o în jurul experienței de folosire a utilizatorului și a renunțat la câteva funcționalități inutile. De la Touch Wiz până în prezent, compania a tot încercat să găsească un balans decent între opțiuni și design. Abia cu One UI a ajuns în acel punct, iar Samsung Galaxy S10 e primul telefon care să beneficieze de ea pe deplin – mai ales cu acel ecran imens întins pe toată fața telefonului.

Samsung promite că e o interfața optimizată de inteligență artificială. Astfel, consumul de energie e controlat „mai inteligent”, aplicațiile pe care le folosești mai des vor fi preîncărcate la orele la care ai nevoie de ele și există Bixby Routines, adică niște deprinderi ale asistentului digital care să te ajute cu sugestii. N-am mai încredere în ultima funcționalitate, pentru că n-am încredere în Bixby.