O asistentă din Marea Britanie a fost concediată deoarece a oferit o Biblie unui pacient și l-a încurajat să se roage

foto

SARAH KUTEH, ASISTENTĂ ÎN SPITALUL DARENT VALLEY DIN DARTFORD, MAREA BRITANIE, A FOST CONCEDIATĂ DEOARECE A OFERIT O BIBLIE UNUI PACIENT ȘI L-A ÎNCURAJAT SĂ SE ROAGE.

Ea a făcut apelat la decizia tribunalului dar a eșuat în această lună în încercarea sa de a-și recăpăta locul de muncă.

Loading...

Documentele instanței se referă de asemenea acuzator la o situație în care doamna Kuteh a spus unui pacient cu cancer intestinal că „prin rugăciune către Domnul, poate avea șanse mai mari să învingă boala”, conform mirror.co.uk. Miss Kuteh, o mama în vârstă de 50 de ani, a fost suspendată prima dată de la locul de muncă în iunie 2016 dar anul trecut i s-a permis din nou să lucreze o periaodă.

Avocatul apărării a încercat de două ori să convingă  Curtea de Apel, afimând că tribunalul pentru ocuparea forței de muncă a interpretat greșit normele din codul muncii referitoare la manifestări inadecvate la locul de muncă.

Apărarea a clamat articolul 9 din Convenția europeană a drepturilor omului care se referă la libertatea de manifestare a religiei sau convingerilor religioase.

JUDECĂTORII DE LA CURTEA DE APEL AU RESPINS SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ RECURSUL ASISTENTEI MEDICALE. Avocatul care o ajută pe asistentă din partea Christian Legal Centre a declarat acțiunea juridică nu se va opri aici și va continua demersul pentru recăpătarea locului de muncă, pierdut de Sarah Kuteh. Două cazuri similare, în care s-a încălcat dreptul la libertate în manifestarea religiei, sunt cazurile Nadia Eweida şi Shirley Chaplin, care au fost concediate deoarece purtau cruce la gât.

Nadia Eweida a fost concediată British Airways pe motiv că a încălcat codul vestimentar al companiei, deși ea purta doar o cruce mică la gât, iar Shirley Chaplin a fost concediată de la spitalul NHS Royal Devon and Exeter deoarece a refuzat să ascundă crucea pe care o purta la gât.

Sursa: Aparatorul.md

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/nhs-nurse-who-offered-bible-16181771