O doctoriță și-a publicat fluturașul cu salariul de 2400 euro pe Facebook cu mesajul: „De acum, dragi colegi, când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”

Anca Muresan e medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca si si-a publicat fluturasul de salariu pe Facebook, ca sa arate ca intr-adevar salariile medicilor au crescut substantial in ultima luna: castiga 11.200 de lei, cu tot cu o garda suplimentara intr-o zi de sambata.

„Asa cum am spus, revin cu fluturasul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 garda suplimentara de sambata: 11.242 Ron, scrie actualdecluj.ro.

Tinand cont ca am postat de curand ca venitul meu pe luna trecuta a fost de 6065 Ron, nu pot sa nu spun ca venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt inca multe de facut si corectat, insa nu putem fi ipocriti si sa nu recunoastem maririle acordate”, a notat aceasta, conform extranews.ro.

Postarea doctoritei a starnit o intreaga dezbatere dupa ce a fost distribuita de zeci de persoane. Aceasta a relatat cum in urma cu cateva zile fiica unei paciente operate de ea a insistat sa-i inmaneze doctoritei o suma de bani, „o mica atentie”.

„Am intrebat-o cati ani a muncit mama si cati bani a platit pentru asigurarile de sanatate, pentru ca atunci cand va avea nevoie de servicii de sanatate sa le primeasca gratuit… 28 de ani grei de munca, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia sa ma plateasca.

Nu mai merge asa…datoria statutului roman este sa isi respecte cetatenii, medicii au primit niste salarii decente incepand cu aceasta luna, asa incat de acum, dragi colegi, atunci cand intindeti mana dupa plic, uitati-va in ochii celui din fata”.

Asa cum am spus, revin cu fluturasul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie, salariu+ 1 garda suplimentara de sambata: 11.242 Ron.