O femeie nu și-a mai cumpărat nimic timp de 1 an

O femeie nu și-a mai cumpărat nimic timp de 1 an și a economisit o sumă uriașă de bani! Cifrele te vor uimi: 

Loading...

Te-ai gândit vreodată să faci economii? Pun pariu că ai încercat diverse metode prin care să-ți îndeplinești acest scop sau mai degrabă vis, însă nu ai ajuns prea departe, nu-i așa?

În ciuda încercărilor și eșecurilor tale, atâta timp cât este voință, chiar se poate! Inspiră-te din cazul femeii de mai jos, care a reușit să economisească o impresionantă sumă de bani, după ce nu și-a cumpărat nimic timp de 12 luni.

O femeie nu și-a cumpărat nimic timp de un an și a reușit să strângă impresionanta sumă de 111.285, 50 lei (transformând în moneda noastră)!

Numele ei este Michelle McGagh și este un jurnalist financiar personal din Londra, practicând această profesie timp de 10 ani. La început, ea a precizat că prietenii, familia, și colegii ei presupuneau că nu obține prea mulți bani, însă asta nu era în întregime adevărat.

După ce și-a dat seama că în ultima vreme a cheltuit mii de lire sterline pe lucruri inutile (cafea, mese, haine), ea a decis să nu mai cheltuiască bani un an întreg, începând cu Black Friday 2015.

Fiindcă era practic imposibil să nu cheltuie nici un ban, și-a stabilit o listă de cheltuieli absolut necesare și un calcul al sumei pe care ar trebui să o plătească lunar. Era vorba despre cheltuieli precum ipoteca, utilitățile, facturile, care ajungeau la un total de 1.896,76 lire sterline pe lună.

Și-a mai permis să cheltuie bani și pe articolele de bază, precum pasta de dinți, deodorant, șampon, și mâncare pentru ea și soțul ei, dar au stabilit o sumă comună pentru toate acestea: un cost săptămânal de 35 de lire sterline.

Dar nu a mai alocat nici un ban pentru lux – asta a însemnat fără mersul la cinematograf, fără nopți în pub-uri, fără mese la restaurant, fără haine noi, fără sărbători, fără sală de gimnastică, nici măcar batoane KitKat sau alte bunătăți din supermarket.

Deși soțul ei a fost îngrijorat că provocarea era prea mare, Michelle nu s-a speriat. Ea a călătorit peste tot îmbrăcând hainele pe care le avea deja, iar în cele din urmă, a putut constata o creștere a veniturilor sale, reușind să-și plătească și ipoteca, ceea ce a încântat-o nespus.

„Sunt recunoscătoare că am venituri disponibile din care pot să economisesc și simt că ar trebui să profit din plin de asta – sper că am încurajat și alți oameni să-și regândească toate cheltuielile pe care le făceau până acum”, a declarat ea.

Totuși, au existat și oameni care au fost nemulțumiți de abordarea ei, fiind acuzată de „turismul sărăciei” și făcând-o incapabilă să facă diferența între sărăcie și frivolitate.

„Acest experiment nu a fost despre a trăi în sărăcie, pentru că sărăcia nu este o alegere, eu aș fi putut să-mi plătesc ipoteca, facturile și mâncarea. A fost un experiment și o alegere de a nu cumpăra lucruri inutile, frivolități”, a mai spus Michelle.

În cele din urmă, avea mai mult de 22.439 de lire sterline decât atunci când a început experimentul. Lunile de iarnă nu au fost ușoare, dar ea a apreciat timpul liber. Hainele ei s-au demodat treptat, și ar fi avut nevoie de o tunsoare, dar asta nu a împiedicat-o să se mențină de plan până la sfârșitul anului.

„În cele din urmă, obiectivul pe termen lung, securitatea și sentimentul de mulțumire cu ceea ce am și ceea ce sunt au fost mai importante pentru mine și m-au făcut mai fericită decât orice aș fi putut cumpăra dintr-un magazin”, a încheiat Michelle.

Daca ai vointa chiar se poate! E bine sa fim chibzuiti!