O insulă perfect rotundă, care se rotește în jurul propriei axe, a pus pe jar oamenii de știință

O insula misterioasă a fost descoperită într-o zonă mlăștinoasă din Argentina. Inițial a fost identificată pe Google Maps și a fost considerată drept un artefact din cauza scanării incorecte a zonei, dar mai târziu s-a adeverit că această insula există.

Insula uriașă plutitoare este situată în delta fluviului Parana și ocupă 4/5 din suprafața. Forma malurilor este una perfect circulară. Insula are aceeași formă perfect rotundă ca și lacul și plutește continuu și se rotește în jurul propriei sale axe, iar apa din lac arată ca o semilună.

Descoperirea insulei se datorează inginerului-hidraulic american Richard Petroni, Sergio Neuspiller și Pablo Martinez, care au mers într-o expediție pentru a vedea acest loc misterios.

Insulă neobișnuită poate fi văzută pe Google Maps utilizând coordonatele: 34° 15’07.8’S 58° 49’47.4 “W.

Insula este situată în Argentina, în delta Parana. Fiind localizată într-o zonă mlăștinoasă, echipa de expeditori nu au putut ajunge la insula. Dar cea de-a doua tentativă, cu elicopterul a fost încununată cu succes, iar oamenii de știință au reușit în final să vadă acel loc neobișnuit.

Insula a fost numită „Ochiul”, cu diametrul de 118 metri este înconjurat de un canal îngust de apă. Localnicii au declarant că au știut despre existența insulei, dar nu riscă să se apropie de ea, deoarece ei cred că acolo trăiește o zeitate străveche.

Studiind arhivele Google Maps, cercetătorul Richard Petroni a ajuns la concluzia că insula exista deja în 2003, în momentul lansării serviciului. Și imaginile de pe satelit în diferite perioade indică faptul că insula se rotește în jurul axei sale și își schimbă poziția. În prezent, Richard Petroni se pregătește pentru a realiza a 3-a expediție. În plus, echipa de geologi acceptă donații: pentru 5 mii de dolari veți fi primii care vor afla cele mai recente detalii despre insulă și pentru 10 veți putea merge în Argentina și explora locul misterios.

Pe de altă parte, mulți ufologi consideră că elucidarea misterului acestei insule nu este necesară. Ei susțin că insula este capacul unei nave spațiale sau intrarea într-o bază secretă subacvatică.

„Am descoperit că apa este incredibil de limpede și rece, ceea ce e total neobișnuit în zona mlăștinoasă în care se află. În plus, plutește. Nu știm cum, dar plutește”, a spus omul de știință.

Pentru a elucida misterul insulei, grupul de cercetători format din: geologi, biologi, ufologi, scafandri, echipamente pentru a studia apa, a solul și a plantele. În plus, echipa intenționează să realizeze un film bazat pe povestiri paranormale povestite de către localnici.

Oamenii de știință încă nu cunosc răspunsurile la multe întrebări legate de istoria omenirii. Cercetătorii încearcă să explice artefactele descoperite în timpul săpăturilor arheologice.

Insula plutitoare din Argentina seamănă cu o bucată de gheață apărută în timpul iernii pe apă. Insulele de gheață perfect rotunde sunt, de asemenea, un fenomen, misterios, dar sunt mai răspândite.

Insulele de gheață, de asemenea, plutesc și se rotesc. Se formează, de regulă, pe râuri. Este posibil ca cercurile de gheață să fie urmele „farfuriilor zburătoare”, deoarece oamenii de știință nu au elucidate misterul apariției lor. Există doar ipoteze că, în timpul iernii, se formează curenți care ar mișca aceste insule.

„Ochiul” este situat într-o zonă mlăștinoasă, în largul coastelor Argentinei. Posibil apariția insulei se datorează unui curent din adâncuri sau în urma unui fenomen paranormal?