O nouă tornadă s-a format în România – Doamne, ai milă de noi

Fenomen spectaculos vineri după-amiază în sud-estul ţării. O tornadă de mici dimensiuni a fost observată în apropiere de Slobozia.

Loading...

În imaginile surprinse de telespectatorii Digi24, se vede cum de sub norul de furtună un fuior a coborât, a atins solul şi a spulberat praful de pe câmp.

De altfel, zona respectivă s-a aflat, în ultimele ore, sub avertizare de furtuni puternice.

Imaginile vin la mai puțin de o lună după ce o tornadă cu o forţă nemaivăzută în ultimul deceniu în România a lovit năprasnic.

Aproape 10 case din Dragalina au fost transformate în mormane de moloz, distruse după ce rafalele de 90 de km la oră le-au spulberat acoperişurile.

Fenomen spectaculos vineri după-amiază în sud-estul ţării. O tornadă de mici dimensiuni a fost observată în apropiere de Slobozia.

 

Avertizari ISU pentru Bucuresti:

Se vor semnala : averse ce vor cumula 15…20 l/mp, izolat 25 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni

MĂSURI ŞI RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ GENERATE DE NINSORI ABUNDENTE ŞI TEMPERATURI SCĂZUTE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările meteorologice specifice sezonului rece, caracterizate de ninsori abundente şi temperaturi scăzute:

  •  Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;
  •  Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate

Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

  •  Anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat;
  •  Rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;
  •  Porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE