O româncă din Belarus: ”Mănânci doar dacă ai cip,,

Scrisoare sosită către redacţie: Hristos a înviat! Se prea poate ca această informaţie să vă intereseze, în lumina evenimentelor recente. Căci să tac nu pot. Locuim într-un oraş mic, într-o familie cu mulţi copii, ortodocşi. Soţul lucreaza la căile ferate. Nu demult mi-a povestit: “Imaginează-ţi, astăzi la şedinţa de planificare, şefii ne-au anunţat că putem să luăm masa cu ajutorul cipurilor!”

La auzul acestora, am şi tresărit. Îl întreb dacă cipurile le vor fi implantate lucrătorilor. Soţul îmi răspunde că încă nu ştie exact. O astfel de tehnologie “know-how” li s-a propus spre încercare, pentru că mulţi alţi lucrători ai căilor ferate din alte oraşe, se folosesc deja cu mare drag de aceste cipuri. Astfel am decis să fac careva căutări pe site-ul “celorlaţi lucrători feroviari” din alte oraşe şi… da, uitaţi-vă ce am găsit.

Scrie ziarul “Feroviarul belorus” (sistemul dat funcţioneaza deja de un an). Extras din articol: “Lucrătorilor secţiei din Brest li s-au propus spre folosire noul serviciu în cantinele căilor ferate: să ia masa din contul salariului, folosindu-se de cipurile electronice. Tehnologia dată şi software-ul necesar a fost dezvoltat şi implementat de către specialiştii Centrului de calcul informaţional pentru transporturile de import şi export din Brest.

La moment în acest sistem automatizat sunt înscrişi mai mult de 500 de feroviari, iar zilnic de acest serviciu, cu ajutorul cipului se folosesc mai mult de 150 de persoane… Pentru a lua masa în cantina organizaţiei, e necesar să ai la tine cipul electronic, astfel că poţi să achiţi masa acum, cu banii din viitorul tău salariu. Cu fiecare lună ce trece, un număr din ce în ce mai mare de lucrători ai magistralei feroviare tind să se “conecteze” către serviciul nou” Iată prin aşa mod oamenii sunt antrenaţi să se obişnuiască cu cipurile. Portmoneul este gol, iar pîinea e cu grămada.

Poporul se bucură, spune soţul. Ei spun ca nu e nimic rău că se dă totul pe datorie, căci vor acoperi aceste datorii oricum – viaţa cică e lungă! Sistemul antihristic e gîndit pînă în cele mai mici detalii. Doamne milueşte-ne! Cu respect, roaba Domnului, Marina, Belorus

Deja in Suedia:

In Suedia, tara cu 10 milioane de cetateni, cunoscuta pentru deschiderea la tehnologii noi, tot mai multi oameni aleg sa isi implanteze microcipuri in mana.

Un singur microcip putin mai mare decat un bob de orez poate inlocui legatura de chei, cartele de acces, iar in viitor chiar si portofelul burdusit cu carduri – obiecte pe care le poti pierde, pe care le poti uita sau pe care pur si simplu nu vrei sa le porti dupa tine. Pentru 3.000 de suedezi acest lucru suna suficient de bine incat treaca peste aspecte precum faptul ca microcipul trebuie sa le fie implantat in tesuturi, dar si peste chestiunile legate de intimitate si securitatea datelor personale.

Image result for sueden implant microchip

Fotot: truthwatchers.com

Folosind tehnologia NFC (near-field communication), informatiile sunt transmise wireless de la un cip pasiv la un cititor aflat la cativa centimetri distanta.

Cu cipul implantat in mana, de obicei undeva intre degetul mare si aratator, oamenii pot deschide usa masinii sau usa de la birou si pot efectua diverse plati. Pe masura ce tehnologia avanseaza, ne putem astepta ca lista aplicatiilor sa creasca.

Microcipurile implantate nu reprezinta chiar o noutate in Suedia. BBC relata in urma cu patru ani despre o serie de evenimente la care mai multor voluntari pasionati de tehnologie le erau implantate cipuri RFDI (identificare prin frecventa radio), care la vremea respectiva nu faceau decat sa deschida usa, fiind nevoie, desigur, sa iti cumperi o incuietoare compatibila.

Doar ca acum nu mai vorbim de biohackeri nonconformisti, ci de oameni obisnuiti, atrasi de ideea de a-si simplifica viata.

Ulrika Celsing, in varsta de 28 de ani, este unul dintre suedezii care au decis sa incerce acest stil de viata, scrie AFP. Atunci cand compania pentru care lucreaza, agentia media Mindshare, a organizat un eveniment dedicat implantarii de microcipuri angajatilor, s-a numarat printre doritori. Pentru a intra in cladirea in care lucreaza nu trebuie decat sa isi fluture mana prin fata unei dispozitiv de citire si sa tasteze un cod.

Microcipul a devenit un fel de geanta de mana, inlocuind chiar si cartela de acces pentru sala de gimnastica.

„A fost distractiv sa incerc ceva nou si sa vad cum poate fi folosit pentru a-mi usura viata pe viitor”, spune suedeza.

Epicentre din Stockholm este o alta companie care le ofera angajatilor sai posibilitatea de a inlocui cartela de acces cu un microcip implantat in piele.

Ideea a devenit atat de comuna in Suedia, incat, incepand cu iunie 2017, compania nationala de cai ferate a introdus aceasta optiune pentru plata calatoriei. Metoda este folosita pana acum de vreo 130 de oameni.

Vorbim de o tara in care oamenii sunt destul de relaxati cand vine vorba de informatii personale. De exemplu, un cetatean poate afla cat castiga alt cetatean cu un simplu telefon la Fiscul suedez.

Exista insa si aici voci critice. Microbiologul Ben Libberton din orasul suedez Lund avertizeaza ca implanturile de microcipuri pot cauza infectii sau diverse reactii ale sistemului imunitar. Mai important, exista riscuri legate de informatiile pe care le pot contine acest cipuri, care vor deveni in timp mai complexe. Cine colecteaza aceste date si ce face cu ele?

„Cu cat sunt stocate mai multe informatii intr-un sigur loc cu atat este mai mare riscul ca ele sa fie folosite impotriva noastra”, sustine Libberton.

Interesul in crestere pentru aceasta forma de biohacking nu se limiteaza la teritoriul Suediei. Anul trecut, o companie din Wisconsin a lansat, in premiera in SUA, un program de implantare de microcipuri pentru angajatii sai, informeaza ziare.com

Image result for sueden implant microchip

Nu stiu cât va circula sau va limita aceste articol giganții care se afla in spatele acestot lucruri. Dați mai departe.

Sursa: Aparatorul.md