O tânără de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană. A născut un bebeluş sănătos prin riscuri uriaşe

O tânără în vârstă de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană şi a adus pe lume un bebeluş sănătos prin riscuri uriaşe, scrie stirile PROTV.

Femeia din judeţul Neamţ a născut ieri, la maternitatea Elena Doamna din Iaşi, un băieţel sănătos de aproape 4 kilograme, prin cea de-a şasea cezariană. Din ceea ce declară, nu ar vrea să se oprească la şase copii.

Citeste: Primești GRATUIT o Criptomoneda a Viitorului și minează: Moneda PI

Mihaela: “Bine, nu am avut probleme, a parcurs foarte bine. Cât mai pot duce o să fac”.

Reporter: Cum a fost când aţi luat copilul în braţe?

Mihaela: ”Este un sentiment, este o binecuvântare de la Dumnezeu şi trebuie să mă bucur”.

Şi celelalte cinci naşteri anterioare au fost prin intervenţie chirurgicală, iar medical vorbind, chiar şi cea de-a treia cezariană prezintă un grad mare de risc.

Tudor Buțureanu, medic specialist obsterica-ginecologie: “A fost o operaţie grea, un grad ridicat de dificultate având în vedere riscurile de sângerare şi surpriză pe care am avut-o în legătură cu operaţiile anterioare. Cu cât suferă mai multe cezariene cu atât riscurile sunt mai mari, cea mai gravă complicaţie este o hemoragie masivă. Creşte şi riscul operator riscul de lezare a organelor interne şi riscul de hemroagie”.

Intervenţia a fost încheiată după o oră şi 15 minute şi a decurs fără probleme. Medicii atrag încă o dată atenţia asupra riscului de ruptură uterină, cu hemoragie fatală, mai ales dacă intervalul dintre sarcini este mai mic de doi ani.

Gabriel Martinescu, manager Materniattea Elena Doamna: ”În literatura de specialitate se recomandă un maxim de 3 intervenţii chirurgicale, aici vorbim de 6 intervenţii e clar că risucrile au fost unele mai mari. Starea mamei şi a copilului este bună”.

Femeia a născut pentru prima oară la 15 ani, şi are acasă 3 băieţi şi o fetiţă, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani. Al 5-lea copil născut prin cezariană a murit la vârsta de un an.

Citeste: Primești GRATUIT o Criptomoneda a Viitorului și minează: Moneda PI

Acum pacienta este strict supravegheată de medici la terapie intensivă. Şi dacă totul merge bine, peste câteva zile, va fi externată.