O tânără îi va salva viața tatălui său adoptiv, pastor baptist, donându-i un rinichi

O femeie din Carolina de Nord îi va dona în curând un rinichi celui care a adoptat-o în urmă cu 27 de ani. O întâmplare miraculoasă a făcut ca organele celor doi să se potrivească deși nu au legături de sânge.

DeLauren McKnight povestește că a fost surprinsă să afle că este compatibilă cu tatăl său adoptiv, Billy Houze, mai ales că nu au legături de sânge.

Bărbatul a început să aibă probleme la rinichi din 2016, iar medicii i-au spus că nu va supraviețui mai mult de cinci ani dacă nu găsește să facă un transplant.

Niciunul dintre ceilalți membri ai familiei pastorului de 64 de ani nu a fost compatibil, dar atunci când fiica sa adoptivă și-a făcut analizele, șansele au fost de partea lor, scrie BBC News. „Mi-a spus: Tati, ai crezut că mă salvezi luându-mă de la casa de copii, dar de fapt m-ai salvat pentru ca mai târziu să pot să-ți salvez ție viața”, a povestit bărbatul.

Pastorul baptist a început să sufere de insuficiență renală după o intervenție chirurgicală la vezica biliară în 2016.

Când nici unul dintre rudele sale de sânge nu puteau să-i doneze rinichii, doctorii i-au spus că ar putea să dureze șapte ani până să-i vină rândul la un transplant, dar el mai avea maxim cinci ani de viață.