Oamenii din supermarket au rămas uimiți. Acest lucru nu se întâmplă prea des în magazine

Scriitorul Dirk-Olver Lange a mers în grabă la un supermarket pentru a-și cumpăra cafea. Dar încă mult timp și-a amintit despre ceea ce i s-a întâmplat în acea zi. Iată istoria pe care a descris-o pe Facebook:

Astăzi la supermarket:

Voiam să-mi cumpăr niște cafea. La casă, înaintea mea, era o bătrânică. Era bine îmbrăcată, dar viața și-a lăsat amprentele pe fața ei.

Analizând produsele pe care le cumpărase, am ajuns la concluzia că doamna locuia singură: avea în coș o pâine, carne, lapte și o ciocolată.

„2 euro 18 cenți, – i-a spus fata de la casă, având în vedere costul tuturor produselor doamnei. În loc să caute în poșetă, ea a început a scotoci prin buzunare, căutând mărunțiș. După ce a scos un pumn de monede, ea a simțit cum casierița și clienții își pierdeau răbdarea. Bătrânica i-a întins casieriței, fără ezitare, tot mărunțișul pe care-l avea.

După ce a numărat banii, ea a spus: „nu vă ajung 50 de cenți ”. „Aceasta este tot ce am,” – a spus bătrânica. – Atunci trebuie să renunțați la vreun produs. Femeia, după ce s-a gândit, a arătat spre ciocolată.

Simțeam, în acel moment, cum mi se pune un nod în gât și i-am făcut semn casieriței că voi plăti eu. I-am întins fetei 50 de euro, explicându-i prin semne să-i dea restul bătrânei. Slavă Domnului, casierița a înțeles totul. Odată cu nota de plată i-a dat bătrânei restul spunându-i: „Mulțumim foarte mult, operația a fost efectuată”.

Oamenii din spatele meu au rămas tăcuți, fie cu o gură deschisă, fie cu ochii bulbucați, nu le vedeam fețele. Pentru mine era important să n-o stânjenesc pe bătrânică, oferindu-i banii direct. Am vrut s-o fac să simtă din nou că își poate permite mai multe lucruri, așa cum, probabil, o făcea înainte.

Cu lacrimi în ochi, bătrânica mi-a spus: „Sunteți o persoană bună, îmi permiteți să vă îmbrățișez?” „Cu plăcere”, i-am răspuns. Și-a luat cumpărăturile și s-a îndreptat spre ieșire, zâmbindu-mi încă o dată. „Ați putea să-mi faceți o favoare?” – am întrebat-o eu. Ea mi-a răspuns, surprinsă, cu o altă întrebare: „Ce aș putea face?” „Vă rog să vă întoarceți la supermarket și să vă cumpărați tot ce vă doriți.

Voi fi foarte fericit”, i-am spus zâmbind. Bătrânica a dat din cap și am plecat. În timp ce ieșeam, am văzut-o intrând din nou în supermarket. Am avut un sentiment incredibil.

În timp ce-mi savuram cafeaua, mă gândeam la întâlnirea aceea. Eram atât de bucuros că am mers dimineața la supermarket. Pentru mine acest „incident” a devenit ceva special și pozitiv. Vă mulțumesc, doamnă.

A fost o zi Minunată!

Peste o jumătate de milion de persoane din Germania au citit deja această scrisoare. Este deosebită prin faptul că descrie acel sentiment pe care îl avem în interiorul nostru atunci când facem lucruri bune. Aceste gesturi ne-ar putea face fericiți pentru întreaga zi.

Faptul ca dai o paine unui sarac lipit pamantului nu-l vei imbogatii pe el, te vei imbogatii pe tine, inaintea lui Dumnezeu. Faceti bine decate ori aveti sansa si nu va inchideti inima.