Odată am venit la un prieten și el mi-a arătat lenjeria soției sale

Acum câteva luni, prietenul meu m-a invitat în ospeție la el. El m-a condus direct în dormitor și a scos din sertarul dulapului o pungă din carton. În acea pungă era un set de lenjerie superbă, din dantelă, pe care prietenul mi l-a demonstrat, spunând:

– Am cumpărat acest set de lenjerie pentru soția mea, încă atunci, când am fost prima dată împreună în Paris. Se pare că s-a întâmplat acum zece ani. Soția mea așa și nu a îmbrăcat acest set de lenjerie niciodată, îl păstra pentru o ocazie specială… Se pare că acum este momentul potrivit.

Prietenul meu s-a apropiat de pat și a pus cu grijă setul de lenjerie din dantelă pe pat, alături de alte haine pregătite pentru înmormântare. Cu o zi înainte, soția prietenului meu murise…

El s-a uitat încă un timp la aceste lucruri, apoi s-a întors spre mine și a rostit în șoaptă:

– Știi, acum am înțeles că nu trebuie nimic să amânăm și să păstrăm pentru ocazii speciale. Fiecare minut, fiecare oră, fiecare zi, pe care o trăim pe acest pământ – este cea mai specială ocazie.

Cuvintele lui… mi-au schimbat viața radical.

Acum citesc cărțile preferate și nu amân acest lucru pe mai târziu. Mă întâlnesc mai des cu familia și prietenii și mă rețin mai rar la muncă. Doar acum mi-am dat seama că toată viața noastră – este o experiență, care merită apreciată.

În fiecare zi beau vin din pahare scumpe din cristal, care mi-au fost dăruite încă la nuntă. Port cel mai scump costum, chiar dacă trebuie să merg doar la magazin. Am început să folosesc parfumul preferat în fiecare zi și nu doar la ocaziile deosebite. De acum, cuvintele ”într-o zi” și ”odată” sunt excluse pentru totdeauna din vocabularul meu. Vreau să văd, să simt, să aud și să fac ceea ce-mi doresc aici și acum.

Mă gândesc la ceea ce ar fi făcut soția prietenului meu, dacă ar fi știut că mâine nu va mai trăi. Desigur, ar fi telefonat prietenii cu care nu s-a văzut de prea mult timp,  ar fi adunat întreaga familie și ar fi mers cu ei într-un restaurant…

Cred că dacă zilele mele ar fi fost numărate, atunci toate lucrurile neterminate m-ar fi încurcat și m-ar fi supărat. Cred că aș fi fost supărat că nu m-am întâlnit cu prietenii, cărora le-am promis demult ”că ne vedem”. M-ar fi enervat scrisorile pe care le-am scris, dar nu am avut curajul să le expediez. Aș fi supărat, dacă nu aș fi mărturisit celor dragi cât de mult îi iubesc.

Astăzi, nu ratez nici o ocazie de a lăsa zâmbetul și fericirea să între în viața mea. Nu păstrez nimic, care nu mi-ar trezi emoții pozitive. Îmi amintesc că fiecare minut și fiecare zi trăită de mine este specială. Cineva spunea ca venim aici pe pamant pe rand si plecam pe sarite. Clipa, minutul sau ziua nu este a mea sau ta. Nu uita ca daca ai reusit sa citesti acest articol este datorita ca Dumnezeu a avut mila de mine si de tine si ne-a mai dat inca o zi, o clipa de trait. Cineva mai spunea ca in fiecare dimineata inima noastra il intreaba pe Dumnezeu: Sa mai bat si azi?:” Si Dumnezeu porunceste si spune: ” Bate si azi ca il iubesc acest om!”

Doamen iti multumim pentru clipe, zile si ani si te rog sa ne ajuti sa nu risipim darul tau care este timpul. Amin

Sursa