Omenirea nu a mai văzut până acum o donație atât de mare. Catre cine s-au dus cele 32 miliarde de dolari

Încă niciodată în istorie nu s-a făcut o donație atât de imensă până la cazul despre care vom vorbi astăzi. Un om pur și simplu a donat treizeci și două de miliarde de dolari oamenilor nevoiași.

Al-Walid ben Talal bin Abdulaziz al Saud este membru al casei regale saudite. Dumnealui a decis să doneze întreaga sa avere pentru scopuri caritabile. Suma totală dedicată actelor de binefacere a fost estimată la circa 32 de miliarde de dolari.

Conform revistei Forbes din 2015, Al-Walid era cotat drept cel mai bogat om din Arabia Saudită. Întreaga avere de 32 de miliarde de dolari a prințului urmează a fi donată pentru scopuri caritabile. “Aceasta e datoria mea față de omenire” – astfel își explică gestul Al-Walid.

“Nu există termene limită. La timpul cuvenit toată averea mea va fi cheltuită pentru binefacere. Deja acum o parte însemnată din venitul meu este destinată acestui scop” – afirmă prințul.

“Eu nu voi lua acești bani cu mine în mormânt, eu vreau ca ei să fie în slujba binelui. În jur sunt o mulțime de oameni care au nevoie de ajutor. Cineva în sfârșit se va vindeca de o boală, altcineva va putea face studii de calitate. Aceasta e datoria mea, eu am ocazia să fac din lumea asta un loc mai bun și o voi face.”

Al-Walid și-a căpătat averea prin proiecte investiționale și piața de acțiuni. Printre companiile și proiectele în care el a investit se numără Apple, Twitter, Citibank, Four Seasons și multe altele.

Miliardarul afirmă că sursa sa de inspirație este Bill Gates, care a creat propria fundație de binefacere Gates Foundation.

Cei doi copii ai prințului au acceptat decizia tatălui lor, care are deja peste 60 de ani.

Cine ajuta pe săraci, Il împrumută pe Dumnezeu iar Dumnezeu nu rămâne dator nimanui!