Omul nu mai înțelege sau nu vrea să înțeleagă că el trebuie să fie inteligent, nu dispozitivele pe care le folosește.

De la telefonul inteligent (Smart phone), s-au dezvoltat cât mai multe tehnologii „Smart”. Avem ceas inteligent, avem televizor inteligent, avem cântarul inteligent.

Acum avem și mașina inteligentă. Se conduce singură, nu are volan, schimbă singură benzile, intră în depășire. Practic face tot ceea ce face și un șofer care conduce mașina. Problema este următoarea. Omul nu mai înțelege sau nu vrea să înțeleagă că el trebuie să fie inteligent, nu dispozitivele pe care le folosește.

Ca să te uiți la televizor, nu trebuie să fie el inteligent. Tu trebuie să fii inteligent și să îți discerni informațiile. Ca să conduci o mașină, nu trebuie să fie ea inteligentă. Nu mașina te conduce pe tine, ci tu conduci mașina.

Dacă mașina nu mai are volan și tu nu ai control asupra ei, ce mai faci dacă softul cade în timpul mersului? Până la urmă orice soft este vulnerabil. Iar de mașina care este conectată la internet, nici nu mai zic.

Ai toate șansele ca softul mașinii tale să fie spart de un hacker și apoi să te trezești într-un pom.

Cu toate tehnologiile Smart din jurul nostru omul devine inferior propriei sale creații când de fapt Dumnezeu a creat omul ca să fie superior peste toate.

Dupa o postare de pe o retea de socializare realizata de Cornelius Florin.

Sursa foto: facebook.com