Otrava invizibilă: cele 12 alimente periculoase de care trebuie să te ferești, dar pe care le folosești în fiecare zi

Ca în fiecare an, un ONG american, The Environmental Working Group, a prezentat lista celor 12 alimente bogate în pesticide, pe care trebuie să le evităm cât mai mult cu putință. Din 2004, ONG-ul are misiunea de a informa publicul despre modalitățile de a trăi mai sănătos, scrie B365.ro

 

Ce alimente sunt de evitat și care sunt cele recomandate

De peste 15 ani, The Environmental Working Group se bazează pe rapoartele Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) și rapoartele Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a testa conținutul de pesticide. Se testează peste 38.800 de alimente și, în final, se întocmesc un raport și două liste, alimentele de evitat și alimentele „curate”.

Lista alimentelor de evitat:

  • căpșuni,
  • spanac,
  • varză,
  • nectarine,
  • mere,
  • struguri,
  • piersici,
  • cireșe,
  • roșii,
  • țelină,
  • cartofi.

Lista alimentelor „curate”, neatinse de pesticide:

  • avocado,
  • porumb,
  • ananas,
  • ceapă,
  • papaya,
  • pepene verde,
  • mazăre verde,
  • vinete,
  • sparanghel,
  • conopidă,
  • pepene galben,
  • kiwi,
  • broccoli,
  • ciuperci

Alegeți alimentele cultivate organic

Ca o măsură suplimentară, recomandarea practică a EWG este să alegem din prima listă alimente cultivate în mod organic și să consumăm mai multe alimente prezentate în cea de-a doua listă.