Oul de prepeliţă, unul dintre cele sănătoase alimente, transformat într-o gustare delicioasă/ REŢETĂ

Bucătarul reşiţean Uica Mihai, autorul unei cărţi de reţete care au ca ingredient principal oul, ne recomandă o gustare delicioasă: ouă de prepeliţă în sos de smântână.

Uica Mihai spune că preferă oul de prepeliţă pentru că este recomandat de specialişti ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente, potrivit adevarul.ro.

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active. Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7-8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2.

Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

Iată, mai jos, reţeta oferită de bucătarul reşiţean:

“Socoteşte cam cinci ouă la o porţie de om zdravăn. Fierbe ouăle şi curăţă-le de coajă (off! Ce migăloasă treabă).

Pune-le în congelator să se facă beton şi prepară sosul de smântână.

Să înfierbânţi trei linguri de ulei de măsline într-o crăticioară, toarnă jumătate de litru de smântână dulce, dă-i sare şi piper, şi tornă-l fierbinte peste ouăle îngheţate pe care le-ai aşezat în cupe de şampanie.

Ornează cu crutoane de pâine prăjite în ulei de măsline, pătrunjel verde şi câte un fileu de anşoa. Contrastul dintre rece şi fierbinte e odihnitor şi amuzant. Vezi să ai la îndemână vin spumant ori un vermut alb ca să fie de udătură.”