Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă, la prima apariție publică: „Fetița a fost pusă de asistenții maternali să spună că ne urăște”

Familiile Șărămăt și soții Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei, fata din Baia de Aramă luată cu mascații de la asistenții maternali s-au confruntat aseară în emisiunea „Direct cu Gagiu” de la GTV. A fost primul dialog între cele două familii care își dispută creșterea copilei care a atras atenția întregii Românii.

Loading...

Părinții adoptivi ai Sorinei susțin că micuța a fost manipulată de asistenții maternali

Părinții adoptivi ai Sorinei au lămurit o parte din dilemele acestui caz pentru că au apărut tot felul de informații contradictorii legate de dorința fetei de a rămâne cu asistenții maternali ori veridicitatea anumitor documente apărute în spațiul public care ar putea schimba complet acest caz din punct de vedere juridic.

Le primeşti GRATIS cu revista TAIFASURI! Faimoasele GHEARE DE BUCĂTĂRIE au ajuns și în România! Americanii nu pot trăi fără ele! Detalii AICI
Mama adoptivă a făcut câteva precizări referitoare la cele 8 rapoarte care nu s-au finalizat cu decizia ca familia Săcărin să o poată lua pe micuță în America. Aceasta a spus că Sorina trebuia pregătită să plece în America și că orice copil normal nu poate să vrea să plece de la prima întâlnire, nici de la a opta.

Fiica fostei asistente maternale: „Noi am pregătit-o pe Sorina pentru adopție”

Mama Sorinei din acte a spus că șansele ca orice copil, chiar dacă era cu mama la cerșit pe stradă, să nu aibă discernământ sunt foarte mari. Femeia spune că asistenta maternală a Sorinei i-a indus ideea micuței că alături de familia adoptivă nu îi va fi bine. A mai vorbit despre interogatoriul la care a fost supus fetița, când a refuzat să plece cu părinții adoptivi. A spus că declarația Sorinei nu a fost făcută în instanță, ci în casa asistenților maternali și ar fi fost pusă să zică executorului judecătoresc aflat în locuința lor că îi urăște pe românii din America: „A fost pusă să spună că ne urăște”.

În emisiunea de la GTV a intervenit telefonic și Adelina Șărămăt, fiica fostei asistente maternale. „Zic ca tine, fac ca mine. Fetița o să zică așa cum vor ei și vor face ca ea. Sorina va arăta pe cine iubește când ne va ține în brațe. O să o educați exact cum ați și luat-o, în stilul acela, frumos. Noi am pregătit-o pe Sorina, i-am spus să fie cuminte, drept dovadă cum spun și domnii, e. Înseamnă că fetița este educată și are 7 ani de acasă dacă îi ascultă. Este educată de o mamă. Mamă!”, a spus fiica fostei asistente maternale.

În emisiune au intervenit și jurnaliștii Sorina Matei de la B1 TV și Mihai Gâdea de la Antena 3 care nu au fost foarte mulțumiți de poziția pe care au avut-o soții Săcărin în spațiul public. Gâdea i-a invitat pe părinții adoptivi în emisiunea Sinteza Zilei pentru a lămuri toate problemele legate de adopție.