Patriarhia Română, reacţie după o piesă de teatru din Cluj: ‘Şi-au bătut joc de simbolurile religioase’

Un spectacol de teatru desfăşurat în Cluj, în cadrul ‘Săptămânii Mândriei’ a minorităţilor sexuale a stârnit un adevărat scandal între organizatori şi Patriarhia Română.

În piesa de teatru, care a fost jucată luni seară la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, actorii au folosit o icoană pe care au tăiat ceapă, fiind îmbrăcaţi în chiloţi şi purtând haine de măicuţe.

În urma acestui spectacol de teatru, Patriarhia Română a reacţionat şi a sancţionat dur acţiunile actorilor şi organizatorilor.

“Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru prezentat la Cluj-Napoca în cadrul

a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator.
Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că prin Legea cultelor ‘sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase’.

De cealaltă parte, reprezentanţii ‘Săptămânii Mândriei’ au transmis un comunicat de presă în care au precizat că piesa de teatru se referă la un act artistic

Sursa: Dr Andrei Laslau