Pe internet a apărut un video filmat din cabina pilotului, care nu trebuia să fie văzut de pasageri

Videoclipul pe care vi-l prezentăm a fost filmat din cabina unui pilot indian. După aterizare, l-a plasat pe internet și a scris: „Această priveliște este ceea ce vede pilotul și, din fericire, pasagerul nu o vede.” Privind aceste imagini, devine clar de ce pilotul a numit acest video astfel.

Camera din cabină a filmat momentul în care avionul a aterizat în orașul Queenstown, care se află în Noua Zeelandă. Primul lucru care ne uimește este priveliștea spectaculoasă: piscuri de munți, nori de lapte. Pur și simplu fantastic!

Cu toate acestea, atunci când pilotul îndreaptă aeronava spre munte și chiar se scufundă în nori, ne trec fiorii. Dar peste câteva clipe devine totul clar, pilotul a ales direcția potrivită.

Într-adevăr, este bine că pasagerii nu au văzut acest moment, deoarece vor fi mai liniștiți și mai puțin stresați.

Priviți video de mai jos pentru a vă convinge!

Din ce sunt făcuţi norii

Atunci când soare străluceşte peste mări, râuri şi oceane încălzeşte apa de la suprafaţă. Apa se transformă în vapori de apă care încep să se ridice în aer. Cu cât se ridică mai sus, vaporii de apă încep să se răcească și să se întoarcă înapoi pe pământ sub formă unor picături de apă.

Aceste picături de apă sunt atât de mici încât atârnă suspendate sus în atmosfera pământului. După o perioadă de timp vaporii de apă condensate se acumulează şi formează norii. Cu cât picăturile de apă din partea de sus a norilor sunt mai reci decât celelalte părţi ale norului se pot forma mici bucăţi de gheaţă. După un timp, norul devine greu şi datorită gravitaţiei picăturile de apă se întorc sub formă de ploaie.

De ce norii par albi?

Norii par albi pentru că permit luminii să treacă prin ei. Din moment de lumina soarelui este albă, picăturile de apă seamănă cu o pânză prin care trec razele soarelui. Când miliarde de picături de apă se adună împreună într-un nor, aceştia permit unei cantităţi mici de lumină să treacă şi din această cauză atunci au o culoare gri-cenuşie. Atunci ştim că se apropie ploaia.