Persoanele peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar 3 zile pe săptămână, potrivit experților

În 2016, cercetătorii economici au publicat un studiu din seria Melbourne Worker Paper Paper, care a constatat că, pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, care ar lucra 3 zile pe saptamana ar putea conduce la cea mai bună performanță.

Unii dintre voi probabil auziți acest lucru și pur și simplu confirmă ceea ce știți de ani de zile bazându-vă pe propriul vostru echilibru între muncă și viața personală. Dar cum au ajuns la numărul de 3?

Lucrează 3 zile pe săptămâna este cu adevarat cel mai bun lucru?

Institutul de Economie Aplicată și Cercetare Socială din Melbourne de la Universitatea din Melbourne a invitat 3500 de femei și 3000 de bărbați din Australia să le analizeze obiceiurile de lucru printr-o serie de teste cognitive. Printre acestea s-au numărat:

– Citirea cuvintelor cu voce tare
– Recitarea listelor de numere descrascator
– Potrivirea literelor și numerelor sub presiunea timpului

S-a concluzionat că participanții care lucrau 25 de ore pe săptămână au avut cele mai bune performanțe, în timp ce rezultatele celor 55 de ore erau chiar mai slabe decât participanții șomeri.

Persoanele peste 40 de ani ar trebui sa lucreze doar 3 zile pe saptamana, spun expertii.

După cum a menționat profesorul Colin McKenzie de la Universitatea Keio, unul dintre cei trei autori, „Multe țări vor crește vârsta de pensionare prin întârzierea vârstei la care oamenii sunt eligibili să primească prestații de pensie”. Acest lucru înseamnă că mai mulți oameni continuă să lucreze în etapele ulterioare ale vieții lor.

Gradul de stimulare intelectuală poate depinde de orele de lucru. Lucrul poate fi o sabie cu două tăișuri, prin faptul că poate stimula activitatea creierului, dar în același timp, timpul de lucru prelungit poate provoca oboseală și stres, care pot afecta funcțiile cognitive.

Amintim că diferențele în timpul orelor de lucru sunt importante pentru menținerea funcționării cognitive la adulții de vârstă mijlocie și vârstnici. Acest lucru înseamnă că, la vârsta mijlocie și mai înaintată, munca cu jumătate de normă ar putea fi eficientă în menținerea capacității cognitive.