Peste 350 de deținuți își dau viața lui Hristos într-o închisoare din Peru

PERU – Toți prizonierii deținuți într-un singur pavilion au îmbrățișat credința creștină , după ce au au auzit Evanghelia în închisoare. Acum ei își spun mărturia despre puterea transformatoare a lui Hristos în viața lor. 8B pavilion penal din Cristo Rey Cachiche în Ica, este diferit de alte pavilioane, ca toți deținuții care execută pedepse au existat o schimbare radicală în viața lor. În acest pavilion pentru prizonierii primari, toți cei care locuiesc au o Biblie în mâinile lor.

Toți deținuții fac parte din biserica creștină  „Mâna lui Dumnezeu mi-a atins inima „, care ultima vineri a împlinit un an. Directorul închisorii, Jorge Mateo Suyo, susține acest lucru

Religia este o completare a resocializării și reintegrării ulterioare în societate. În paralel, toți deținuții iau terapii de psihologie și terapii de grup și individuale pentru a încerca să modifice comportamentul care i-a determinat să fie încarcerați.

Fiecare membru al acestei biserici, al cărui fondator este Henry Ames León, poartă o Biblie la el și rămâne cu ea în cea mai mare parte a zilei. Ei o lasă doar atunci când lucrează într-unul din atelierele din cadrul programului ” Producțiile în penitenciare ” pe care le are penitenciarul.

Pentru prima aniversare a bisericii din închisoare, deținuții au invitat primarul orașului Ica, Emma Mejía, și directorul biroului regional al orașului Lima, Institutul Național Penitenciar (INPE), Rubén Ramón Ramos.

Toți au fost de acord să sugereze că această biserică evanghelică ar trebui extinsă la restul pavilioanelor și, de ce nu, la cele 68 de închisori ale țării.

Sursa: Acouncer Crisitian Tradus si editat de Logosul.ro