Pildă: care femeie este mai dulce

În vremurile de demult, se spune ca Dumnezeu a plămădit zece bărbați cu numele Adam. Unul din ei prelucra pământul, al doilea păștea oile, al treilea prindea pește si asa mai deaprte, fiecare avea cate o activitate

După un timp s-au apropiat de Tatăl Ceresc cu o rugăminte:

– Avem de toate, dar lipsește ceva pentru voi sunteti nefericiti.

Se spune ca Dumnezeu le-a dat câte o bucată de aluat și le-a zis:

– Fiecare să-și plămădească câte o femeie după propria dorință, exact așa cum îi place: mai slabă, mai cu forme, înaltă sau scundă… Iar eu le voi da viață.

După aceea Dumnezeu a scos o farfurioară cu câteva bucăți de zahăr și le-a spus:

– Aici sunt 10 bucăți. Luați fiecare câte o bucată și oferiți-i-o femeii de lângă voi pentru ca viața împreună să vă fie mai dulce.

Toți au făcut cum li s-a poruncit.

Dar se spune ca Dumnezeu s-a maniat pe ei:

– Unul din voi nu este cinstit. În farfurie erau zece bucăți de zahăr. Cine a luat două?

Toți au tăcut.

Atunci Dumnezeu le-a luat înapoi femeile de le-a amestecat. Şi i-a dat câte una fiecăruia la nimereală.

De atunci nouă din zece bărbați cred că soția altuia este mai dulce… Deoarece ea a mâncat două bucăți de zahăr.

Și doar unul dintre ei știe că femeia sa este unică și deosebită, deoarece el a fost cel care a mâncat bucata de zahăr.

Aceasta intamplare ne arata ca a pofti si a crede ca sotia/sotul alteia/altuia e mai frumoasa/frumos sau mai duce, nu este decat cea mai mare miciuna din partea celui rau. Fratilor nu va lasati pacaliti. Dumnezeu ti-a dat si pregatit ce era mai bun pentru tine, adica sotul sau sotia ta ce tebuie sa o vezi ca e perfecta/perfect prin ochii lui Dumnezeu si sa faceti tot posibilul sa o vedeti cu dragoste si sa-i oferiti iubire. Pentru cei necasatoriti as vrea sa le spun ca ce e mai bun Dumnezeu a pus deoparte si la vremea potrivita veti primi ce vi se cuvine.

Cineva spunea  ca a crede ca sotia altuia e mai buna si frumoasa e ca si cum a pune apa in 10 modele de pahare, mai cu floricele, mai cu rombulete sau cu in diverse forme si apo a turana apa in ele. Dupa care, putem gusta din fiecare. Oare ce gust vor avea? Oare se va schimba gustul apei daca e un pahar mai frumos si mai colorat? Oare, nu va avea acelasi gust de apa indiferet de pahar din care veti bea? Ba da, vor avea toate acelasi gust.

In concluzie, nu va lasati amagiti de cel rau si sa cadeti in capcana lui de dragul poftei. Dumnezeu uraste despartirea, uraste sa fiti infidel sotiei/sotului tau. Pentru binele si fericirea dvs ramaneti fidel sotului sau sotiei voastre. Nu te lasa pacalit! In aceasta lume unde se pune accentul pe forme si frumos este gresit. Noi trebuie sa alegem cu ajutorul lui Dumnezeu. Ambalajul va ramame ambalaj! Cutia va ramane cutie si tot nefericit sau nefericita veti ramane daca veti face ce face lumea. Daca cumva ai calcat stramb, adu-ti aminte inca ca exista iertare. Lasa-ne un mesaj si ne vom ruga pentru tine.

Multa binecuvanatare!