Pilda dragostei si a despartirii!

La marginea campului, Dragostea si Despartirea admirau un cuplu tanar. Despartirea ii spune Dragostei:

Loading...

-Pariem, ca ii voi desparti?

-Asteapta, zice Dragostea, lasa-ma sa ma apropii de ei o singura data, apoi te poti apropia tu de cate ori doresti, si atunci vom vedea daca ii vei putea desparti.

Si Despartirea a fost de acord.

Dragostea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit in ochi si a vazut cum scanteia s-a aprins…Dragostea s-a indepartat si a zis:

-Acum e randul tau.

Iar Despartirea i-a raspuns:

-Acum nu pot face nimic pentru ca inimile lor sunt pline de iubire. Vin la ei mai tarziu.

Timpul a trecut. Despartirea s-a apropiat de casa si a vazut-o pe mama cu bebelusul si pe tata. Despartirea se gandea ca iubirea lor a trecut si le-a pasit pragul casei cu speranta. Dar privindu-i in ochi a vazut Recunostinta. Ea s-a intors si a zis:

-Am sa vin la ei mai tarziu.

Timpul a trecut si Despartirea s-a intors din nou in casa lor unde erau copii galagiosi, sotul se intorcea obosit de la munca, iar mama linistea copiii. Despartirea spera ca acum la sigur ii va putea desparti, pentru ca in aceasta perioada deja si Iubirea si Recunostinta ar fi trebuit sa dispara din inimile lor. Insa, privindu-i in ochi, a vazut Respect si Intelegere.

-Voi veni mai taziu, zise Despartirea.

Timpul a trecut si Despartirea s-a reintors. Copiii erau deja mari, tatal carunt le explica ceva, iar mama gatea in bucatarie. I-a privit in ochi si a oftat dezamagita: a vazut in ei Incredere.

-Vin mai tarziu, a zis Despartirea si a iesit.

A mai trecut timpul, iar la intoarcere Despartirea a vazut deja nepoti alergand, iar langa soba statea o batranica. Si-a zis atunci:

-Cred ca vremea mea a trecut.

A vrut sa priveasca batrana in ochi, dar aceasta s-a ridicat si a iesit din casa. Despartirea a urmat-o. Batrana a venit la cimitir si s-a asezat langa un mormant. Era mormantul sotului ei.

-Se pare ca am intarziat, s-a gandit despartirea, timpul a facut totul in locul meu.

Si Despartirea a privit in ochii inlacrimati ai femeii. Iar in ei a vazut Amintirea – Amintirea despre Dragoste, Recunostinta, Stima, Intelegere si Incredere…

Fiti fericiti alaturi de cei dragi!