Pilda înțeleaptă despre 2 lupi. Se citește în 20 secunde, dar este ținută minte toată viața!

— Fiecare om duce o luptă interioară pe parcursul întregii vieți. Totul decurge astfel, pentru că în interiorul nostru locuiesc 2 lupi, — a început discuția indianul înțelept.

— Cum adică doi lupi? — a întrebat băiețelul. Pe chipul lui se citea curiozitatea copilărească.

— Unul dintre ei este Răutatea. Aceasta este reprezentată de frică, furie, invidie, supărare, mândrie, lăcomie, egoism, ticăloșie, trufie, tristețe și sentimentul de vinovăție. Iar celălalt lup este Bunătatea. Fericirea, pacea, dragostea, speranța, binefacerea, generozitatea, adevărul și credința! — a răspuns indianul bătrân.

— Care dintre lupi câștigă, bunicule? — a întrebat băiețelul și se vedea că el era foarte emoționat. Era nerăbdător să afle adevărul.

— Întotdeauna câștigă lupul, pe care îl hrănești! — a răspuns bunicul și a zâmbit.

Acest dialog ne-a determinat să reflectăm. Iar pe voi?

A te lupta cu tine însuți e lupta cea mai grea; a te învinge pe tine însuți e biruința cea mai frumoasă. Wurmbrand vorbea despre moștenirea cea mai primejdioasă pe care o purtăm în noi – eul. De-asta e lupta grea.

Deasemenea, nu trebuie să te păcălești pe tine însuți. Și când te gândești că tu însuți ești persoana cea mai ușor de păcălit!

Esența religiei creștine nu este biruința, ci îndrăzneala. Isus este calea nu numai răsplata. (R Wurmbrand). Oricine îndrăznește la Hristos nu dovedește altceva decât că are credință în El.

Dacă vrei să-ți învingi o slăbiciune nu o hrăni. Nu poți lua foc în sân fără să te arzi. Nu sta singur în fața calculatorului dacă știi că ai probleme cu click-urile.

Ioan Gură de Aur zicea că biruința nu este a celor ce vorbesc multe ci a celor ce fac multe. Adevăratele victorii nu se obțin cu oameni mulți ci cu oameni adevărați. Nu mulțimea contează ci calitatea celor care formează o mulțime de oameni.

Există unele înfrângeri care sunt mai triumfătoare decât orice biruință. Lasă-te înfrânt de Hristos și vei vedea ce dulce e Dumnezeu!

Victor Hugo spunea că după învingători vin hoții. Când ai biruit ce ai biruit nu sta în fotoliul vieții să te bucuri de cuceririle tale. Cum un val cheamă un alt val, o biruință nu vine niciodată singură. Va începe nivelul următor al luptei.

Viața e o luptă continuuă. Abia după ultimul nivel câștigi cununa. Și să nu uităm un lucru. Oamenii care luptă pot pierde, dar oamenii care nu luptă au pierdut deja.

Nu renunța niciodată…