Plante care încetinesc îmbătrânirea organismului şi cresc durata de viaţă (remedii + cure)

Există plante medicinale care pot ajuta foarte mult, mai ales dacă sunt folosite din timp, în procesul de întinerire şi menţinere.

Ele fac echipă foarte bună cu hrana sănătoasă, mişcarea, oxigenarea, viaţa intelectuală şi socială, credinţa.

Următoarele plante pot fi de mare ajutor în ceea ce priveşte încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului  şi pot duce la ani în plus.

Ginkgo biloba

Mai este numită şi „planta minţii”. Ameliorează irigarea cu sânge a creierului până în vasele capilare cele mai fine. Totodată, întăreşte memoria, vindecă starea de ameţeală şi alungă senzaţia de frică.

Gingko biloba sporeşte tonusul general al organismului, încetineşte procesele de îmbătrânire şi senilitate, contribuind totodată la creşterea duratei de viaţă.

Planta le este contraindicată, cu 36 de ore în avans, celor care urmează să suporte intervenţii chirurgicale sau stomatologice. Este contraindicată persoanelor care suferă de hemofilie, care au probleme de coagulare sau trombocitare.

Peste 2 linguri de plantă măcinată groscior se toarnă 250 ml. apă fiartă. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, după care se filtrează. Se administrează câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor de dimineaţă şi prânz, timp de 3 luni.

Coada – calului (Equisetum arvense)

În corpul uman, cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen care are o contribuţie decisivă la îmbătrânirea organismului (rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, mai ales a arterelor, pierderea elasticităţii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile, etc.).

Coada – calului este planta care conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. Vindecă cu succes suferinţe specifice vârstei înaintate, precum  reumatism, gută şi atonie vezicală.

Cum se procedează

Seara, se pune 1 lingură cu vârf de frunze uscate de coada – calului într-un vas cu aproximativ 1/2 l de apă rece şi se acoperă cu capac. A doua zi se pune lichidul pe foc, se lasă să dea în clocot, după care se fierbe încet,  timp de 10 minute, până ies din plantă substanţele componente.

Se toarnă ceaiul strecurat într-un termos şi se bea în mai multe reprize pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Curele nu vor depăşi durata de 3 luni, urmate de 30-45 de zile de pauză. Planta nu se administrează concomitent cu suplimente care conţin vitamina B1.

Sunătoarea (Hypericum perforatum)

Combate stările depresive ale persoanelor vârstnice. Este ideală şi împotriva tristeţii şi melancoliei care apar odată cu micşorarea luminii, răcirea vremii şi apropiată venire a iernii.

Sunătoarea nu se administrează în paralel cu medicamente de sinteză contra depresiei şi anxietăţii, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecţiei cu HIV.

Se opăresc 2 linguriţe pline cu sunătoare uscată, cu 1/2 l de apă clocotită. Se lasă ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 ceaşcă de ceai (nu mai mult!) dimineaţa şi după masă. Efectul său poate fi uneori mai bun decât medicamentele. O cură durează 4 săptămâni, după care se face o pauză de 2 săptămâni.

Înainte de aceaste sfaturi vă rugăm să consultați și sfatul medicului dvs. Poate sunteti alergica la un anumit medicamente si puteti sa aveti probleme de sănatate!

Vă dorim viața lungă si multă sănătate!

Sursa: Kilokalorii.ro