Prietenia drăguță dintre o Gâscă și o Bunicuță a devenit faimoasa pe internet

Prietenia drăguță dintre o Gâscă și o Bunicuță a devenit virală pe internet …

Loading...

9 lucruri interesante despre gâște

Crescătorii de păsări din alte țări europene, precum Ungaria sau Franța, optează din ce în ce mai mult pentru gâște. Aceste păsări sunt ușor de întreținut, au o dezvoltare rapidă și o sănătate de fier. Ouăle de gâscă sunt mari și gustoase, iar este carnea lor este delicioasă. În plus, crescătorii știu că aceste păsări sunt foarte loiale și inteligente.

1. GÂȘTELE SUNT LOIALE – De regulă, după împerechere, relația stabilită cu partenerul poate rezista pe toată durata vieții. Dacă din orice considerent trebuie să despărțiți perechea, este recomandat ca aceștia să fie la o distanță suficient de mare unul de celălalt, pentru a nu se vedea sau auzi.

2. PĂRINȚI EXCELENȚI – Unul dintre avantajele unui cuplu de gâște este că masculul își va proteja partenera cu înverșunare în timp ce aceasta clocește. După apariția bobocilor, gâscanul își va juca în continuare rolul de protector și își va ajuta partenera să crească bobocii. În creșterea gâștelor, unul dintre cele mai mari avantaje este reprezentat de rolul gâștei și a gânsacului în creșterea bobocilor.

3. GÂȘTELE SUNT INTELIGENTE – Mulți specialiști consideră că gâștele sunt cele mai inteligente dintre păsările domestice. Memoria este unul dintre atuurile lor. Nu uită oamenii sau alte animale și mai ales situațiile primejdioase. Din acest motiv, evitați să sacrificați o pasăre în fața mulțimii, pentru că gâștele înțeleg și percep moartea.

4. GÂȘTELE SUNT CÂINI DE PAZĂ – Gâștele își respectă foarte mult stăpânul și există toate șansele să observăm un comportament rezervat al acestor păsări când vine vorba de străini. Dacă aveți gâște în curte și sunteți vizitat de o persoană care nu vă calcă foarte des pragul casei, veți face cu greu diferența între un câine și o gâscă, din punct de vedere al comportamentului.

5. GÂȘTELE SUNT UȘOR DE ÎNTREȚINUt – Nu trebuie să vă faceți prea multe griji când vine vorba despre costul de întreținere al gâștelor. Aceste păsări sunt experte la căutat și găsit mâncare în grădină sau pe izlaz. Chiar și atunci când trebuie să intre în adăpost, ele preferă să rămână afară indiferent de condițiile meteorologice.

6. GÂȘTELE CONTROLEAZĂ CREȘTEREA VEGETAȚIEI – Pentru că sunt în permanență în căutarea hranei și pentru că mare parte din dieta lor este bazată pe verdețuri, gâștele vă ajută să controlați vegetația din curte care crește în exces. Cu aceste păsări în curte, iarba și buruienile nu vor avea șansa să crească prea mult.

7. GÂȘTELE DEPUN OUĂ MARI ȘI GUSTOASE – Un ou de gâscă este de obicei egal cu două ouă de găină, dar cu o cantitate mai mare de gălbenuș. Ouăle de gâscă sunt gustoase și hrănitoare, datorită alimentației bazată pe multă verdeață și sunt gătite în bucătărie la fel ca ouăle de găină. Coaja acestor ouă este considerabil mai puternică decât coaja ouălor de găină.

8. CARNEA DE GÂSCĂ ESTE DELICIOASĂ – Carnea de gâscă gătită bine este bogată și suculentă, fără să fie grasă. Este o sursă bună de fosfor și potasiu, precum și de vitamina B12.

9. GÂȘTELE TRĂIESC MULT – În funcție de rasă, unele gâște pot să trăiască și până la 40 de ani, astfel că creșterea acestor păsări este un plan de lungă durată.