Prima piață din România închisă din cauza coronavirusului

Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, ca urmare unui control efectuat în weekend.

Loading...

Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică București au descoperit atunci că administratorii nu respectau „nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii COVID- 19”, transmite Primăria Sector 4. Potrivit autorităților, citate de Mediafax, piața nu avea circuitele de intrare și ieșire, dezinfectant, iar angajații nu purtau măști și mănuși. De asemenea, în magazine a fost găsită carne expirată.

Prin urmare, Primăria Sectorului 4 a retras autorizația de funcționare a Pieței Reșița.

Ce au descoperit autoritățile la Piața Reșița
În urma controlului s-a stabilit că:

‌Nu aveau stabilite circuitele de intrare și ieșire din complexul comercial
Nu aveau montate la vedere dispensarele cu dezinfectant.

Nu aveau angajați care, la intrarea în piață, să poată măsura temperatura clienților
Angajații administrației pieței și comercianții nu purtau măști de protecție și mănuși
Piața nu era dotată cu pereți despărțitori între tarabe
La intrarea în toate magazinele din piață nu erau luate măsurile de distanțare socială.
Pentru neregulile mai sus-menționate, inspectorii de control au întocmit un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei.

Carne expirată și produse mucegăite!

La magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de proveniență sau fără termen de valabilitate afișat, precum și legume și fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

În urma controlului, s-a constatat, de asemenea, că 5 societăți comerciale nu aveau acord de funcționare emis conform legii, drept pentru care a fost începută procedura de suspendare provizorie a activității acestor agenți comerciali.

Totodată, în incinta pieței au fost descoperite deficiențe și în privința menținerii curățeniei. Concret, spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună, deși acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieței.