Prima reacție a unuia dintre patronii Colectiv, după ce s-a pronunțat prima sentință

Ieri, 16 decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat prima sentință în dosarul Colectiv.Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și jumatate de închisoare. Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost condamnati fiecare la câte 11 ani și 8 luni.

Loading...

Prima reacție a unuia dintre patronii Colectiv, după ce s-a pronunțat prima sentință
Colectiv SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost condamnate să plătească 4,7 milioane de lei.

Cele trei functionare din primarie care erau inculpate în dosar au primit 7 ani, respectiv 8 ani de închisoare. Antonina Radu, angajata la ISU care a mers în clubul Colectiv în control, a primit o pedeapsă de 9 ani și 2 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Aceeași pedeapsă a primit-o și Maftei Petrica, al doilea angajat ISU din dosar.

Patroana firmei de artificii, Daniela Niță, a primit și ea 12 ani și 8 luni de închisoare cu executare, cu 2 ani mai puțin față de cât au cerut procurorii. Deciziile nu sunt definitive.

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, se declară nemulțumit de sentință și este decis să o atace. „O consider nedreaptă, sper că în apel judecătorii care vor judeca să administreze toate probele, nu aşa cum a făcut domnul judecător Bălănescu. Şi mai mult decât orice, sper să fie audiaţi experţii procuraturii. Adică, mă refer la experţi, experţii INSEMEX şi la experţii pe disciplina în construcţii pe care domnul judecător a decis să nu ii audieze, în cursul dosarului”, a declarat Mincu, pentru Mediafax.

Mulți dintre cei care au căzut victime în seara tragediei se declară nemulțumiți de sentință. Totodată, părinții tinerilor morți în acea seară susțin că așteaptă cu nerăbdare și sentința în cel de-al doilea dosar.

„Noi aşteptăm cu foarte mare interes şi trimiterea în judecată şi urmarea paşilor perntru al doilea dosar, în care dorim să se judece ce s-a întâmplat după incendiu, cum au fost intervenţiile pompierilor, cum au fost trataţi copiii noştri în spitale, să răspundă cei care au decis să nu îi lase să plece în străinătate să se trateze.

Este speranţa cu care trăim, să se facă dreptate. Pe copiii noştri nu îi mai aduce nimeni înapoi, dar ne dorim să nu mai treacă nimeni prin ce trecem noi.”, a declarat la Digi24 Narcis Hogea.