Primele rezultate de la INML

Potrivit unor surse de la Institutul de Medicina Legalaoa’sele calcinate gasite in butoi la Gheorghe Dinca sunt umane si ar fi apartinut unei persoane de talie mica, un copil, sau foarte probabil unei fetite cu varsta intre 12 si 17 ani.

Loading...

In momentul de fata este greu de stabilit cu certitudine persoana careia i-ar fi apartinut oasele, acestea urmand sa fie duse la un aparat special si facute pulbere pentru a se putea depista urme de ADN.

Apoi rezultatele vor fi cuplate cu ADN-ul Alexandrei. Cert este ca sunt oase de natura um’ana, conform unor surse citate de Romania TV.

Pe de alta parte, seful DIICOTFelix Banila, s-a ferit sa se pronunte cu privire la provenienta respectivelor oase.

“Vreau sa va aduc la cunostinta, in mod oficial, ca pana la acest moment nu avem nici macar concluziile preliminare ale testelor genetice si antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la fata locului si, de aceea, tot ce a aparut in spatiul public sunt doar stiri pe surse neconfirmate oficial si va asigur ca de indata ce vom primi macar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate va vom comunica numaidecat”, a spus Banila, intr-o conferinta de presa.

In acelasi timp,  procurorul-sef al DIICOT, a anuntat ca Politia si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta efectueaza cautari in apropierea casei lui Gheorghe Dinca.

“Astazi noi nu am desfasurat nicio perchezitie si nu am cautat in alte imobile. La momentul acesta se fac niste cautari de catre cei de la Politie, impreuna cu cei de la ISU, in proximitatea locuintei inculpatului – undeva in apropiere, intr-un lac si niste canale de irigatii din apropierea locuintei dumnealui”, a mai spus Felix Banila.