Procurorul general al României, anunț de ultimă oră despre Sorina, fetița din Baia de Aramă a cărei poveste a revoltat toată România: „Acest copil nu trebuie să părăsească țara”

Bogdan Licu, procurorul general al României, a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru a se stabili exact circumstanțele în care micuța Sorina a fost preluată de la familia lângă care crescuse pentru a fi dată familiei adoptive. Scenele în care procuroarea Maria Pițurcă o ia cu forța pe minoră au ajuns virale și au scandalizat întreaga Românie.

Loading...

„Vă asigur că în calitate de procuror general nu tolerez abuzuri şi nu voi acoperi greşeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază, în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce s-au semnalat în mass-media”, a declarat Bogdan Licu, procurorul general interimar al României.

„Până în acest moment, nu am vrut să facem cunoscut acest lucru, din raţiuni ce ţin de managementul dosarului. Dar pot să vă informez acum că, la această oră, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a ajuns o echipă de procurori şi poliţişti din cadrul SIIJ. În cadrul acestui dosar vor fi verificate toate faptele ce au condus la această situaţie nefericită”, a mai spus Bogdan Licu, conform Libertatea.

Procurorul general al României: „Nu trebuie să părăsească țara”
Bogdan Licu a mai afirmat că Sorina nu va pleca din România în Statele Unite ale Americii, acolo unde este stabilită familia ei adoptivă, până când întreaga situație nu va fi rezolvată.

„Acest copil nu trebuie să părăsească țara până când nu mă asigur că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-i fi respectate atât integritatea fizică, cât și, mai ales cea psihică”, a adăugat el, conform sursei mai sus citate.