Profețiile biblice s-au împlinit în Israel, declaratia Rabin

Un rabin israelian spune că profețiile din Vechiul Testament s-au înplinit în Israel, menționând evenimente precum întoarcerea a mii de evrei, înflorirea deșertului și alte evenimente care au avut loc în Țara Sfântă.

Loading...

Rabi, Tuly Weisz, spune că în cei 70 de ani ai statului modern din Israel „au avut loc numeroase minuni și acum suntem martori în Israel la ceea ce a fost promis Dumnezeu în Biblie de multă vreme”, a declarat el pentru The Christian Post. El menționează câteva evenimente care s-au întâmplat recent în Israel, care demonstrează împlinirea profețiilor, cum ar fi gruparea evreilor exilați, că în iulie 2018, pentru prima dată, Israelul a depășit Statele Unite și a devenit cel mai mare centru de populație evreiască a lumii care s-a reunit.

Potrivit rabinului, acest eveniment se înplinește cuvintele lui Ezechiel 34:13: „Îi voi scoate din celelalte neamuri, îi voi aduna, ii voi aduna de la celelalte popoare în țara lor și ii voi hrăni pe munții lui Israel, în văi și în toate orașele țării. ZiceDomnul.”

„Se crede că creșterea comunității evreiești a fost alimentată de membrii care s-au întors din diaspora (expulzări forțate ale evreilor din întreaga lume)”, spune Weisz. „În plus, populația evreiască totală a ajuns la șase milioane, ceea ce a adus un înțeles mai profund, deoarece acesta era numărul de evrei uciși în Holocaust”. Asocierea dintre evrei și creștini este o altă dovadaă. Statul Israel nu s-a născut numai prin eforturile evreilor, așa cum a fost profețit în Ezra 6:14.

„În vremurile biblice, decretul lui Cyrus a permis poporului Israel să se întoarcă în țara sa și să reconstruiască Templul”. În 1917, Declarația Balfour a guvernului britanic a permis reîntoarcerea evreilor din exil. , în 1948, când președintele SUA, Harry Truman, a recunoscut statul Israel, a spus: „Eu sunt Cyrus”, observă Weisz.

„În cazurile lui Cyrus, Balfour, Truman și acum Trump, ne-evreii au servit ca agenți ai lui Dumnezeu pentru a facilita întoarcerea poporului evreu în țara lor”, adaugă rabinul: „Statul Israel s-a născut dintr-o asociație spirituală între evrei și ne-evrei „.

Weisz a subliniat de asemenea profeția din Isaia 49:22, care spune: ” De aceea, aşa* vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, voi face neamurilor semn cu mâna şi-Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor şi vor duce pe fiicele tale pe umeri.” Această profeție este înplinită de un număr fără precedent de neevrei care vizitează, sprijină și se roagă pentru Israel „, a spus el.

Revitalizarea limbii evreiești. Profetul Zephaniah a descris că în zilele din urmă toate națiunile lumii ar avea „puritate în vorbire”. „Atunci voi curăța buzele poporului, ca toți să cheme Numele Domnului și să-L slujească de de buna voie” (Tefania 3: 9).

„Noi înțelegem, de la Tefania, că toate națiunile lumii vor studia ebraică pentru a proclama numele lui Dumnezeu în limba lor sfântă”, spune Weisz. Israelul a adoptat limba ebraică ca limbă oficială datorită eforturilor lingvistului Eliezer Ben-Yehuda (1858-1922), care a reconstruit ebraica modernă pentru a unifica națiunea. Înainte de aceasta, ebraica a fost văzută ca o limbă sacră, folosită doar pentru a studia și a se ruga.

De asemenea, rabinul observă că, în ultimii ani, un număr din ce în ce mai mare de creștini au devenit interesați să învețe ebraică și temeliile Torei, îndeplinind cuvintele din Isaia 2: 3: „Popoarele se vor duce cu grămada la el şi vor zice: „Veniţi*, să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui şi să umblăm pe cărările Lui!” Căci** din Sion va ieşi Legea şi din Ierusalim, Cuvântul Domnului.”

Renasterea pământului fizic al Israelului. Timp de aproape două milenii, rabinul observă că țara Israelului a rămas complet pustie în timp ce era în mâinile diferitelor puteri străine, cum ar fi romani, musulmani și otomani. Cu toate acestea, Isaia 51: 3 a spus o schimbare: „Tot astfel, Domnul are milă de Sion şi mângâie toate dărâmăturile lui. El va face pustia lui ca** un rai şi pământul lui uscat ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi în mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă.”. Bucurie și implinire sunt în ea, mulțumire și sunetul cântecelor in Israel.

„Renașterea statului evreu în 1948 a adus cu el o dezvoltare uimitoare a pământului”, analizează Weisz. „Desertul înflorește și înflorește, în domeniul tehnologiei și al culturii, Israelul se numără printre cele mai avansate țări din lume, de fapt, suntem martori ai Domnului care mângâie toate ruinele. In incheire nu pot spune decat ca e bun Dumnezeu! Rugati-va pentru pacea Ierusalimului! Dumnezeu sa binecuvinteze Ierusalimul!