Proiect pentru o casă de 74 de metri pătrați… Este ideal pentru o familie!

Daca nu mai vrei sa stai la bloc si ti-ai dori sa iti construiesti acea casuta mica si eleganta, atunci ai deschis articolul potrivit!

Astazi iti prezentam proiectul unei case de 74 mp, ideala pentru o singura familie.

Proiectul este foarte simplu si ofera caldura si intimitatea unei familii.

Suprafata acestei case este relativ mica, dar poti avea aici tot confortul de care ai nevoie, camerele fiind proiectate si utilite astfel incat sa ofere tot confortul necesar fiecarui membru al familiei.

In partea din spate a casei a fost proiectata si o mica terasa placata cu granit,unde serile de vara pot fi prelungite pana in zori alaturi de prieteni. La interior este folosit extrem de inteligent fiecare spatiu, din cele 3 camere , piesele de mobilier sunt multifunctionale, iar decorul general, este placut si confortabil.

Locul special si decorul de poveste ne aduc in plan la intrare un vestibul de 3.20mp,care se uneste armonios cu un hol de 6.86 mp, o camera de zi tip open space de 21.15 mp cu loc amenajat pentru servit masa, o bucatarie de 8.65 mp care are intrare directa in camera de zi,dar poate fi inchisa la cerere cu o usa culisanta.

Pentru depozitarea diferitelor obiecte din casa avem la dispozitie o camara de 2.22mp.

Casa are pe latura estica 1 dormitor de 9.62 mp si 1 dormitor de 14.25 mp, intre ele fiind pozitionata o baie cu cada de 4.68mp.Langa vestibulul de la intrare si bucatarie a fost gandita o camera a centralei in suprafata de 3.44mp.

Ca tehnologie constructiva arhitectul ne propune o inaltime a casei de 7,14 m, un unghi al acoperisului de 37 de grade, casa putand fi edificata pe o parcela de teren in suprafata de 18.04mx 20,07m, relateaza magazinuldecase.ro.

Incalzirea locuintei a fost gandita sa fie realizata atat cu ajutorul unui mic semineu incorport in peretele din living,cat si cu ajutorul unei centrale termice ,corpurile de incalzit fiind convecto radiatoare metalice.

Acoperisul casei este cu sarpanta din lemn acoperita cu tabla tip tigla, cosul de fum este placat cu caramida ceramica. Bolta de la intrare, si felinarul vintage pozitionat deasupra usii de la intrare dau acel aspect vintage casei,de parca te indeamna sa intri la o poveste.

Coloanele si grinzile de la intrare sunt din:beton armat, peste care au fost efectuate placaje cu piatra decorativa . Pentru peretii exteriori ai fatadei de la intrare in locuinta a fost folosita o placa de piatra naturala decorativa Kavala de 5 cm X lungimi libere Tamplaria ferestrelor este din lemn lacuit si geam termopan, usile din lemn de stejar au umplutura din geam si gradele decorative au o care ii dau casei un aspect exterior aparte.

Varianta “la cheie” pentru aceasta casa a fost estimata la pretul de 42.000 euro, 567 euro/mp. Daca v-a placut proiectul acestei case si considerati ca poate fi o sursa de inspiratie pentru proiectele dumneavoastra viitoare, va invitam sa-l distribuiti si prietenilor de pe facebook. Va multumim pentru ca ne urmariti.