Raluca Turcan, anunt important! Cu cat cat vor creste pensiile in 2022 si ce se va intampla cu alocatiile!

Raluca Turcan a vorbit despre ceea ce se va intampla cu pensiile si alocatiile in 2022[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a transmis cu cat vor creste pensiile in 2022 si ce se va intampla cu alocatiile copiilor.

De curand, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca anul viitor se va aplica actuala legislatie in privinta pensiilor, iar pana la finele anului 2022 sa fie adoptata noua lege a pensiilor, scrie KanalD.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat cu cat vor creste pensiile in 2022!

Raluca Turcan a precizat in timpul unei vizite de lucru efectuate la Botosani, ca pensiile romanilor vor creste anul viitor cel putin cu rata inflatiei.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a subliniat Raluca

Turcan, potrivit Agerpres.
De asemenea, Ministrul Muncii a mai precizat faptul ca are de gand sa pledeze pentru o noua reforma a pensiilor, intrucat exista o presiune crescanda pe umerii sistemului de pensii din tara noastra.

Aceasta a explicat faptul ca in viitorii noua ani se vor pensiona cetatenii ce fac parte din generatia „decretiilor” (insemanand copiii nascuti dupa decretul lui Nicolae Ceusescu din 1966 prin care erau interzise avorturile).

Astfel, vor exista in plus, fata de media normala, 1,8 milioane de pensionari.
Raluca Turcan, noi precizari despre cresterea pensiilor si alocatiilor in 2022[Sursa foto: Facebook]
Citeste si: Veşti bune pentru românii care vor să se pensioneze! Anunțul Ralucăi Turcan despre pensii

„Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966- 1969.

Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere”, a mai adaugat Raluca Turcan, Ministrul Muncii, potrivit digi24.ro