Răsturnare de situație în cazul Caracal! Ce a anunțat polițistul despre care s-a zis că a vorbit cu Dincă: ”N-am discutat în viața mea cu el”

Polițistul despre care s-a zis că a stat de vorbă cu Gheorghe Dincă spune că nu îl cunoaște pe inculpat. Sursa foto: gds.ro

Loading...

Polițistul despre care s-a zis că a stat de vorbit cu Gheorghe Dincă a decis că vorbească despre cazul Caracal după ce numele lui a fost vehiculat în presă. Marius Preda este polițist în Caracal și spune că nu știe de ce Dincă avea numărul lui de telefon.

Polițistul Marius Preda spune că nu are nicio legătură cu Dincă

Marius Preda este polițistul despre care s-a scris că ar fi stat de vorbă cu Gheorghe Dincă între patru ochi și l-a făcut să recunoască crimele. Marius Preda (44 de ani) este polițist în Caracal de 23 de ani lucrând de-a lungul timpului la Criminalistică, Rutieră, iar acum este la poartă. Polițistul spune că a ales să treacă la circulație din proprie inițiativă, din motive care au ținut de modul în care a fost tratat de superiori.

Polițistul a spus în cadrul unei interviu pentru Libertatea că nu îl cunoaște pe criminalul din Caracal, iar în ziua de joi el a fost plecat cu unul dintre copii la medic, la București. Marius Preda a aflat de cazul lui Dincă abia vineri, în ziua în care polițiștii au descins la locuința din Caracal, dar nu a cerut informații. Polițistul din Caracal crede că un bărbat pe care l-a amendat în urmă cu câțiva ani este cel care a vehiculat numele lui. Îl cheamă Constantin Cristescu.

Marius Preda își dorește ca unele lucruri să iasă la iveală

„Am văzut că s-au dat niște lucruri despre șefi, foarte bine, să iasă la iveală, poate or mai ieși și altele. Eu vă spun, însă, că polițiștii mici sunt puțini, muncesc mult și, din ce știu eu, foarte mulți dintre ei sunt cinstiți, n-au legătură nici cu clanurile, nici cu vreo rețea.”, a declarat Marius Preda.

Polițistul a mai spus că s-a interesat despre persoana care a vorbit întradevăr cu Gheorghe Dincă și a declarat că știe despre cine este vorba. Marius Preda cunoaște numele acestui polițist, dar nu îl poate divulga. Totodată, polițistul a mai declarat că cel care a stat de vorbă cu crimi’nalul nu este polițist în Caracal.

Întrebat de ce nu a ieșit până acum să vorbească, Marius Preda a spus: „Eu mă așteptam să mă apere instituția că nu sunt singur pe lume. Ce interes era să existe această confuzie? Când poliția a comunicat că nu sunt eu cel care a vorbit cu Dincă pentru mărturisire, a făcut-o foarte târziu, nu știu de ce.”