Restricţii de Crăciun şi de Revelion! Ce spune ministrul Sănătăţii…

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit despre posibilele restricții anti-Covid care ar putea exista de Crăciun și de Revelion.

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și deceselor de coronavirus de la o zi la alta. Nu este exclus, astfel, ca autoritățile să vină cu noi măsuri anti-Covid în luna Decembrie, mai exact, de Crăciun și de Revelion, scrie fanatik.ro

Cseke Attila a spus că nu există o prognoză pentru ultima lună din an și indiferent de care ar fi restricțiile, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi cum ne manifestăm față de respectare acestora, încât să evităm alte noi infectări.

Cseke Attila: ”Nu avem o prognoză până în decembrie”

”Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur.

Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Attila la Antena 3.

Cseke Attila a mai tras un semnal de alarmă conform căruia următoarele două luni nu vor fi unele ușoare, referitor la evoluția pandemiei.

”Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare.

Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”,  a mai spus ministrul interimar al Sănătății.