Reţetă de răcituri de porc – Cum faci piftia să aibă gust bun

Sărbătorile de iarnă nu sunt la fel dacă nu pui pe masă şi un castron de răcituri.

Nu e mare filosofie să le faci.

Cel mai mult îţi trebuie răbdare. Hai să faci o reţetă de răcituri de porc. Sunt bune alături de o mămăligă aburindă. Prepară-le ca în reţeta de mai jos şi sigur îţi vor ieşi gustoase.

Bineînţeles, răciturile, sau piftia, se fac şi cu carne de curcan ori de găină. Spre deosebire de acestea, cele de porc au mai multă grăsime. Iar dacă foloseşti şi ingrediente uşor afumate, gustul este şi mai bun. Iată reţeta şi modul de preparare.

Rețeta de răcituri de porc
Pentru un plus de aspect, te sfătuiesc să pui răciturile în castroane de lut sau cu motive populare desenate pe ele.

Ingrediente:
o bucată de cap de porc
picioare de porc
ureche de porc
2-3 morcovi medii
2-3 foi de dafin
sare după gust
1 căpăţână de usturoi
Mod de preparare:
De ce este aşa de bună această reţetă de răcituri de porc? Pentru că se face doar cu ingrediente naturale şi fără nici un gram de gelatină. Oasele conţin suficient gelatină naturală, care asigură închegarea piftiei.