Richard Wurmbrand: Există Dumnezeu?(Dintr-o meditație biblică nepublicată a pastorului)

Cunoșteam o doamnă foarte,foarte săracă care nu avea rude în viață. Se mândrea că toată viața trăise la periferia orașului. Nimeni nu o invitase vreodată în afara cartierului în care trăia. Totuși, aceeași doamnă, era foarte interesată de orice discuție despre diverse problem de politică mondială.

De mii de ani sunt controverse dacă Dumnezeu există, și dacă există, cine este El, cum este El și cum trebuie să fie relația noatră cu El? Nici unul dintre noi nu a văzut întreg globul pământesc, cu atât mai puțin putem pătrunde acest univers enorm. Există desemenea un univers spiritual pe care cu greu îl putem cuprinde.

Înțeleptul Solomon a scris, „(Dumnezeu) a pus in inima lor chiar și gândul veșniciei.” (Eclesiastul 3:11) Orice discuție privind dubii asupra existenței lui Dumnezeu arată doar numitorul comun al naturii omenești: ignoranța noastră fără margini.

Oare să nu credem în existența Lui deoarece mintea nostră pare să nu îl găsească? Ar fi ca și cum ne-am îndoi de existența muzicii pentru că nu o putem atinge. În afara minții nostre nu există sunete de vreun fel.

Tot ce este exterior urechilor noastre sunt vibrații ale aerului. Acestea devin „muzică” în mintea noastră. Prin urmare, foarte probabil, pentru a vorbi despre existența lui Dumnezeu trebuie să depășim granitele minții noastre limitate.

În secolul al 17-lea trăia în Europa de Est o personalitate intelectuală care se lăuda a fi ateu. Pentru acele timpuri, acesta era un fenomen destul de rar. Întâlnindu-l, un preot i-a spus, „ești într-o situație chiar mai grea decât a mea.

Citește și Richard Wurmbrand: Cele mai potrivite trei cereri într-o rugăciune (Dintr-o meditație biblică nepublicată)

Dacă întâlnesc un om în nevoie,care suferă, de multe ori trec pe lânga el gândindu-mă , Dumnezeu va avea grijă de el. Dar, tu nu crezi în Dumnezeu, deci te afli sub o obligație imediată de a ajuta acea persoană. Hai atunci și întreprinde multe astfel de acțiuni de milă și dragoste și inima ți se va deschide pâna la a ți se revela Dumnezeu!”

Trebuie să rămânem în ignoranță în afară de cazul în care Dumnezeu Se revelează naturii noastre umane. Dumnezeu este Existența de la care a pornit tot ceea ce există..Din moment ce El este Creatorul cum putem să ne îndoim de existența lui?

În timpul comunismului, în timp ce călătorea într-un compartiment de tren un creștin a scos o Biblie ca să citească din ea. Un alt călător l-a întrebat, “cum poți continua să fii credincios când știința din zilele nostre a arătat că toate corpurile cerești au apărut spontan?” Călătorul credincios i-a răspuns oarecum ironic, „și eu cred,deasemeni, că toate corpurile cerești au apărut fără intervenția cuiva.”

Celălalt a replicat , „deci și tu ești un necredincios ca și mine?” „Te rog să fii foarte atent la ceea ce am spus,” a răspuns creștinul, „TOATE CORPURILE CEREȘTI, ASTA ÎNSEMNÂND INCLUSIV SATELIȚII, AU APARUT DE LA SINE” „Nu, sateliții sunt făcuți de mâna omului,” s-a apărat ateul.

„În acest caz,dacă un mic satelit care se învârte în jurul Pământului, trebuie să aibă un creator, de ce toate aceste mărețe planete ar trebui să apară fara un Creator?” a replicat creștinul.

Citește și MĂRTURIE PUTERNICA: Fiica unui conducator musulman L-a acceptat pe Isus Hristos: Totul A Pornit De La Un Verset Biblic

Este foarte posibil ca noi, trăind în universul lui Dumnezeu să nu ne înțelegem Creatorul așa cum cătelul sau pisica din casa noastră nu înțeleg scopul sau intențiile stăpânului casei în care aceștia locuiesc. Pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu trebuie mai întâi să înțelegem cine suntem.

Domnul Isus ne-a ajutat când a dezvăluit tuturor celor care cred,secretul “Sunteti dumnezei.” Cu alte cuvinte, doar dacă obținem natura,trăsăturile lui Dumnezeu printr-o totală schimbare a minții noastre cu ajutorul credinței, putem să- l înțelegem pe Dumnezeu.

Pentru a putea înțelege pe Dumnezeu trebuie să fim de aceeași natură. Domnul Isus a explicat că Imparatia lui Dumnezeu este lângă noi, ba chiar în interiorul nostru. Un om surd era prezent la o nuntă.

Când a început muzica și invitații s-au ridicat să danseze, omul care era surd nu înțelegea nevoia unor asemenea mișcări de dans și i se părea că oamenii sar în jurul lui într-un mod lipsit de sens. Din momentul în care avem în inimă conștiința eternității, acolo este locul unde Dumnezeu ni se revelează.

Cum ar putea o minte limitată,orbită și surdă să înțeleagă un salt de credință? Cum se poate concepe că mărturisind incredibilul, miracolul unic al vieții, am putea să ne îndoim de miraculosul ei Creator?

Prin credință îl găsim pe Dumnezeu. Cei care nu cred în Dumnezeu sunt precum nebunul dintr- o veche povestire, care,uitându-se în oglindă pretindea că nu iși vedea capul.

Sursa: Asociația Crestina Sabrina Wurmbrand