RO ALERT: Coduri galbene de vreme severă! Doar 9 județe scapă de alerta ANM

Astazi ne-a avertizat RO ALert sa fim atenti

RO ALERT: sambata după amiază: avertizare cod portocaliu

La fel ca și zilele trecute sunt semnalate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă.

Două coduri galbene de vreme severă în România

Primul cod galben emis de meteorologii de la ANM este valabil toată ziua de sâmbătă, 12 iunie 2021, până la orele 21.00. Este vizată aproape toată țara, cu excepția a nouă județe: Botoșani, Iași, Suceava, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad și Timișoara.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod galben 13 iunie 2021

Al doilea cod galben emis de către meteorologi intră în vigoare duminică, 13 iunie, la ora 02.00, este valabil până la ora 10.00 și vizează jumătate din țară.

Potrivit prognozei, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis și o informare meteo valabilă de pe 13 iunie până pe 15 iunie, orele 23.00.

Sunt vizate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

ANM anunță că, în intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

De asemenea, ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.