România, lovită de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Când va începe urgia: Anunţul făcut de meteorologi

otrivit meteorologilor de la accuweather.com, citaţi de b1.ro, iarna pare să vină mai devreme decât ne-am fi dorit, pentru că primele temperaturi cu minus pe timpul nopţii sevor înregistra la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă a anului.

Loading...

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile sevor diminua sub temperatura de îngheţ.

Conform prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 va fi a şaptea ceamai rece din ultimii 30 de ani.

Specialiştii au prezis că iarna care urmează va fi mai grea decât cea de anul trecut.

Cod portocaliu de vânt puternic înşapte judeţe din ţară

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţa, mai multe avertizări Cod portocaliu devânt puternic, valabile în şapte judeţe din ţară.

Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează zonele de munte din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin şieste în vigoare până la ora 8.00. Alte două avertizări sunt valabile pentru zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, până la ora 12.00.

Specialişti susţin că, în aceste judeţe, la cote de peste 1.800 de metri seva semnala vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120-140 km/h.

Meteorologii au emis şi oavertizare Cod galben, care vizează localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu, Boiţa din judeţul Sibiu, valabilă până la ora 9.00.

În aceste localităţi sevor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală de 55-65 km/h.