Rugaciune si sustinere – Organizaţiile creştine oferă ajutor în zonele afectate de ciclonul Fani din India

Ciclonul Fani a devastat mai multe zone din India după ce a ajuns deasupra acestei țări, conform Christian Aid.

Ciclonul a făcut ravagii în Odisha, cel mai sărac stat din India, unde mulţi localnici au rămas fără curent electric.

În jur de 1 milion de oameni au fost evacuaţi din calea ciclonului , cel mai puternic uragan care a lovit India în ultimii 5 ani.

Organizaţia Christian Aid spune că este pregătită să intervină şi în Bangladesh, acolo unde ciclonul este aşteptat să ajungă după ce trece de India.

Deja există multe nevoi după ce mii de oameni s-au adăpostit din calea furtunii şi le lipsesc apa curată, hrană şi obiectele de igienă personală.

Madara Hettiarachchi, directorul de programe umanitare din cadrul Christian Aid, spune ca partenerii  organizaţiei de la faţa locului au început deja să transporte provizii pe calea aerului în zonele afectate.

„Ciclonul a devastat totul în calea sa, copacii au fost smulşi din rădăcină, aeroporturile s-au închis şi electricitatea s-a întrerupt,” spune ea.

Organizaţiile creştine oferă ajutor în zonele afectate de ciclonul Fani din India

„Partenerii noştri locali au răspuns rapid în India, prioritate având cei mai vulnerabili. Vom transporta provizii, corturi, hrană şi filtre de apă, celor care se află în tabere sau adăposturi de furtună.”

Hettiarachchi spune că a fost nevoie să acţioneze înainte ca furtuna să se înrăutăţească.

„Vânturi de peste 110 km/h suflă acum și în zonele de coastă din Bangladesh, acolo unde probabil 1 milion de oameni vor fi afectaţi,” mai spune ea.

„Până în 30.000 de persoane au căutat deja adăpost, însă nu există suficientă hrană, apă şi condiţii sanitare pentru a răspunde tuturor solicitărilor. Ne aşteptăm ca ciclonul să lovească Bangladeshul şi vrem să fim gata să acționăm.”

„Nu putem aştepta ca situaţia să se înrăutăţească, sau ca oamenii să piară în dezastru. Trebuie să acţionăm acum.”

Sursa: Christian Today Articol preluat de site-ul Stiri Crestine