Rugăciunea zilei de luni. Este o binecuvântare pentru toată săptămâna

În numeroase rânduri, în Sfintele Scripturi se spune despre importanța rugăciunii. Iată care este rugăciunea zilei de luni și ce efecte poate avea aceasta.

Rugăciunea este modul nostru de a comunica cu Dumnezeu și atunci când trecem prin niște situații grele în viața noastră rămâne de făcut un singur lucru: să ne rugăm forței divine.

De altfel, în Sfintele Scripturi se arată în nenumărate rânduri nevoia rugăciunii și cum fiecare dintre acestea este ascultată și este adusă o rezolvare acestei probleme expuse de noi în fața lui Dumnezeu, într-un fel sau altul. „Cine cere, va primi”, se arată în Sfintele Scripturi și rugăciunea este modalitatea noastră prin care cerem lui Dumnezeu liniște sufletească și împlinire sau poate sănătate sau chiar liniște. Însuși Iisus se ruga foarte mult, chiar dacă El este fiul lui Dumnezeu.

„Voi nu aveți pentru că nu cereți.” Iacov 4:2. „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.” Ioan 16:24.

Rugăciunea este foarte importantă, mai ales pentru că ea nu rămâne neascultată. Pentru a începe săptămâna foarte bine este necesar să spunem rugăciunea zilei de luni, pentru a avea noroc și spor în toate și a fi binecuvântați toată săptămâna

Rugăciunea zilei de luni. Îți oferă binecuvântare

„Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta.

Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor.

Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin”.

Sursa: Redactia.ro