S-a impus carantina în România. Raed Arafat a semnat ordinul. De când intră în vigoare

Este oficial. Primele localități care au intrat în carantină. Raed Arafat a semnat ordinul de instituire a carantinei în mai multe zone din România. Unde s-au impus noile măsuri?

Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat vineri seară ordinul de carantinare pentru mai multe zone din România, motivul fiind dat de amploarea și consecințele grave ale numărului mare de infectări cu coronavirus, scrie KanalD.

OFICIAL. S-a impus carantina în România

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare pentru mai multe regiuni din țara noastră, după o pauză de câteva luni în care situația epidemiologică din România s-a redresat, iar lucrurile au mers spre mai bine.

Șeful DSU a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, după cum informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Măsura de carantinare zonală a intra în vigoare cu data de 12.09.2021 de la ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021, ora 23:59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás,

solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție, precum și măsuri eficente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate efectiv de Minsiterul Afacerilor Interne pe o perioadă de 14 zile.

Secretarul de stat a confirmat vineri se,ară că a semnat ordinul de carantinare a unor localități, după relxarările din ultimele luni.