Să fiți atenți şoferi! Un nou stil de tâlhărie: aruncarea cu ouă noaptea în parbrizul maşinilor

Imaginaţia hoţilor depăşeşte orice limite. O nouă metodă de tâlhărie a şoferilor.

Dacă conduceţi noaptea şi vi se aruncă cu ouă crude pe parbriz în niciun caz să nu acţionaţi ştergătoarele şi să nu stropiţi parbrizul cu lichid de curăţire.

Ouăle amestecate cu apă vor crea un strat opac pe parbriz şi nu veţi mai vedea nimic, chiar folosind ştergătoarele. Într-o astfel de situaţie veţi fi obligat să vă opriţi şi cu siguranţă veţi fi victima unei tâlhării. Lăsaţi ouăle să curgă pe parbriz fără să încercaţti să îl curăţaţi cu ştergătoarele şi lichid.

Continuaţi să mergeţi cu maşina cât mai departe posibil de locul incidentului. Opriţi-vă numai atunci când aţi ajuns într-un loc sigur.  Aruncarea cu ouă în parbrizul maşinilor care circulă noaptea este ultima găselniţă folosită de tălhari. Acest stil a fost importat din Occident.

Distrubuie pentru ca să afle cât mai mulţi şoferi…

Condusul pe timp de noapte este o situație care trebuie abordată cu o atenție deosebită. Șoferii nu trebuie să subestimeze natura volatilă a condusului în timpul nopții dar mai ales a omaenilor rai. Deși nu ar trebui să vă fie frică să conduceți noaptea, trebuie să respectați nivelul ridicat de pericol al acestei situații. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să fiți un șofer mai bun după lăsarea serii.

9 sfaturi pentru a conduce noaptea

Trebuie să fiți conștient că pericolele sunt exagerate după lăsarea întunericului. Atenția și grija pe care le aveți când conduceți ziua, trebuie multiplicate noaptea. Nu trebuie să fiți speriat când conduceți noaptea, dar trebuie să fiți foarte atent la lucrurile care vă înconjoară și în special la mașina dvs.

Înainte de a porni la drum noaptea, pentru prima dată, asigurați-vă că știți cum funcționează farurile mașinii și faza lungă. Cartea mașinii vă poate oferi aceste informații, precum și instrucțiuni pentru folosirea lor. De asemenea, aflați unde sunt poziționate luminile din interiorul cabinei.

Deși nu ar trebui să le folosiți când conduceți, e o idee bună să știți unde sunt, în caz de urgență.
Când conduceți pe timp de noapte, veți observa că toate semnele de circulație de pe marginea drumului sunt reflectorizante. Deși nu ar trebui să întâmpinați dificultăți în a vedea semnele, s-ar putea să aveți nevoie de atenție extra la ele, mai ales când conduceți într-o zonă care nu vă este cunoscută.

Veți putea vedea semnele și marcajele de pe drum, dacă reduceți viteza.

În general, este mai bine să reduceți viteza atunci când conduceți noaptea. Chiar și cu farurile pornite, vă va fi mai greu să vedeți ce este în fața dvs. pe drum, în timpul nopții. Deoarece timpul de reacție este mai lent decât în timpul zilei, o viteză mai mică este prudentă atunci când conduceți noaptea.

Vizibilitatea ar trebui să fie suficientă, când utilizați farurile obișnuite ale mașinii, la amurg, în zonele urbane sau în cartiere bine iluminate. În zonele rurale sau pe drumuri fără iluminat stradal, este posibil să fiți nevoit să utilizați faza lungă, pentru a vedea clar drumul. Opriți faza lungă dacă se apropie altă mașină din față. De asemenea, nu o folosiți când conduci în spatele altui vehicul.
Când sunteți orbit de farurile mașinilor care vin din sens opus, întoarceți capul spre dreapta și uitați-vă la ele cu colțul ochiului.

Creaturile sălbatice ies noaptea. Când conduceți după lăsarea întunericului, acordați o atenție deosebită drumului și verificați periodic dacă sunt animale în calea dvs. Cele mai multe accidente care implică animalele sălbatice, în special căprioarele, se petrec noaptea sau foarte devreme dimineața.

Fiți foarte atent la ceilalți participanți la trafic, noaptea. Probabil veți întâlni unul sau doi sub influența alcoolului.
Încearcați să reduceți distragerile de atenție. Acest lucru trebuie făcut tot timpul, dar când conduceți noaptea, aveți nevoie de extra atenție. Puneți deoparte telefonul, dați radioul mai încet și rugați-vă pasagerii să vă ajute să aveți o călătorie lipsită de incidente.

Să aveți pe cineva cu dvs. în mașină atunci când conduceți noaptea, este cea mai bună opțiune.

Fiți atent la oboseală. Condusul pe timpul nopții poate fi și mai greu dacă se instaurează oboseala. Dacă începe să vi se facă somn, lăsa-ți pe altcineva să conducă în locul dvs.