Salata care previne acumularea de grăsimi la nivelul ficatului și te ajută să slăbești

Broccoli – Previne acumularea de grăsimi la nivelul ficatului și te ajută să pierzi să slăbești – Despre Broccoli și beneficiile acestei legume…

Se vorbește de foarte mult timp despre proprietățile benefice ale broccoli… Această legumă este inclusă în meniul multor diete, în alimentația sportivilor și, recent, a devenit una dintre primele legume introduse și în alimentația copiilor…

Principalele proprietăți – Beneficii cheie

În broccoli găsim foarte multe substanțe active, care îmbunătățesc și restabilesc în mod eficient starea generală a organismului nostru. De exemplu, conținutul de potasiu din broccoli reglează echilibrul apei în organism, fierul contribuie la formarea rapidă a celulelor noi, iar iodul susține funcția glandei tiroide și a sistemului endocrin.

Toate aceste substanțe sunt prezente în cantități rezonabile în broccoli. De regulă, tulpinile și frunzele de broccoli se aruncă, însă ar trebui să renunțăm la acest obicei… și avem toate motivele și argumentele să facem acest lucru!

Care sunt părțile comestibile din broccoli?

În frunzele și tulpinele de brocoli se găsesc mai multe substanțe nutritive decât în floare. De exemplu, 30 grame de frunze de broccoli conțin o treime din norma zilnică de vitamina A și aproape jumătate din doza zilnică de vitamina C.

Tulpinile de broccoli conțin sulforafan – o substanță cu proprietăți antiinflamatorii care nu permite deteriorarea celulelor și previne formarea celulelor tumorale.

Cum utilizăm tulpina de broccoli?

Tulpina de broccoli, spre deosebire de floare, este un pic mai aspră și este acoperită cu o cojiță care trebuie îndepărtată înainte de gătire.

Are un gust dulce și conține foarte multe fibre.

Există câteva cerințe pentru prepararea acesteia…

  1. Îndepărtați cojița tulpinii
  2. Stropiți-o cu ulei înainte de coacere
  3. Pregătiți-o la aburi
  4. În diverse mâncăruri, tulpinile se taie în fâșii lungi și se fierb în prealabil

Mâncarea pregătită din tulpina de broccoli este foarte bună pentru cei care sunt la dietă – conține foarte puține calorii și foarte multe substanțe benefice pentru organism.

Vă propunem o salată din tulpină de broccoli care vă ajută să slăbiți și care previne acumularea de grăsimi la nivelul ficatului – pentru această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 broccoli
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 măr
  • 2 căței de usturoi
  • 2 castraveți murați

Se dau prin răzătoare toate ingredientele, iar usturoiul se mărunțește bine. Pregătiți un sos dietetic, pe bază de iaurt, apoi amestecați toate ingredientele și adăugați condimente după gust. Această salată este perfectă pentru aproape toate preparatele din carne…

Cum utilizăm frunzele de broccoli?

Frunzele trebuie să fie de culoare verde închis. Enzimele aflate în frunzele de broccoli contribuie la funcționarea corectă a metabolismului.

Sunt recomandate iubitorilor de verdețuri în salate și se folosesc, de asemenea, la murarea castraveților și ca și condiment, în prepararea mâncărurilor calde…

Cea mai ușoară metodă de preparare a frunzelor de broccoli este gătirea la abur într-o tigaie adâncă, cu puțin unt, ceapă tocată și morcov dat prin răzătoare.

Dacă v-a plăcut acest articol și ați decis să consumați mai mult broccoli, distribuiți-l și prietenilor din lista virtuală. Vă mulțumim!

Hrăniți-vă sănătos – Poftă bună!