Scapă de petele negre și roșii de pe față, acnee și riduri cu ajutorul celei mai banale legume

Tot ceea ce facem în ziua de azi este toxic, de la alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm, produsele cosmetice pe care le folosim. Pur și simplu viața noastră a fost acaparată de chimicale astfel încât noi, oamenii, să nu mai ducem o viață sănătoasă.

Expunerea constantă la soare, praf și poluare, indiferent de anotimp, poate fi cauza apariției multor probleme de sănătate, însă cu siguranță cea mai afectată parte a corpului este tenul.

În cazul în care te confrunți cu probleme ale tenului, trebuie să te anunț că de azi înainte nu trebuie să-ți mai faci probleme, întrucât amestecul de mai jos te va ajuta să scapi de ele.

Vei avea nevoie de:

 • un cartof
 • o jumătate de lămâie
 • 1 lingură de miere

Cum se prepară și cum se folosește?

 1. Curăță cartoful de coajă, spală-l, apoi dă-l pe răzătoarea mică. După ce l-ai dat pe răzătoare, toarnă peste el zeama de lămâie și mierea. Amestecă bine pentru omogenizare.
 2. Aplică acest amestec pe față și lasă-l să acționeze aproximativ 15 minute.
 3. Spală-te apoi pe față, așa cum o faci de obicei!
 4. Repetă tratamentul o dată la două zile și în maximum o lună de zile vei avea un ten minunat, curat și luminos.

Avantajele acestui tratament sunt:

 • eliminarea cu succes a acneei
 • încetinirea procesului de îmbătrânire
 • îndepărtarea cu succes a petelor de pe piele
 • reducerea inflamației
 • este foarte util și în eliminarea cearcănelor
 • hidratează și hrănește pielea

Cartoful și frumusetea tenului

Daca dupa anul 1530 când spaniolii au descoperit cartoful în Peru și l-au adus in Spania și în țările din sudul Europei în jurul anului 1540, iata ca patruzeci de ani mai târziu, amiralul englez Raleigh îl aduce în Insulele Britanice și în Țările de Jos. În vremea aceea, cartoful era considerat toxic pentru om deoarece se considera că provocă lepra și nu era folosit decât la hrănirea vitelor.

Initial cartoful facea parte din categoria plantelor medicale ca mai apoi sa devina aliment dupa ce Parmentier s-a străduit s-o introducă în alimentație și nu fără greutăți: primii cartofi aveau un gust acru.

Parmentier a perfecționat metodele de semănat și a înmulțit speciile, ceea ce, în cele din urmă, i-a permis să obțină varietăți cunoscute în zilele noastre.

Ce putem face cu un aliment aparent banal si foarte consumat de catre toti oamenii planetei? La ce se poate folosi cartoful, altceva decat a fi consumat