Scăpați cât se poate de repede de această stare! Cum să depășești durerea sufletească – o metodă veche, dar eficientă!

Oamenii merg de multe ori la psiholog având un singur scop − să treacă peste o durere. Pentru a nu mai simți nimic, pentru a se detașa de sentimente. Acum nu mai există loc în viața noastră pentru durere. Oamenii se transformă în roboți. Vor să trăiască fără griji, să nu simtă nimic, să treacă prin viață fără nevoi și suferințe.

Fug de emoții, dar durerea implică sentimente. Când ești rănit, doare. Unde este rană, acolo doare. În cazul în care există o rană, e imposibil să nu doară. Dacă omul cu adevărat trăiește, acesta reacționează la durere, la răni, la boală și la eșec.

Există o soluție: puteți fi roboți, atunci nu veți simți durerea. Niciodată. Dar atunci, apusul de soare nu vă va trezi emoții frumoase, nu veți savura aroma vinului, nu veți simți mângâierile, doar toate astea implică sentimente.

Rana nu se vindecă imediat. Este nevoie de un unguent, mai trebuie să aplicăm și un bandaj. E nevoie de timp.

Același lucru se întâmplă și cu starea psihică a omului. Este nevoie ca recuperarea să parcurgă toate etapele. Trebuie să dați durerii timp.

Pierderea doare. Despărțirea doare. Mesajele triste dor. Ignoranța doare. Cuvintele dure dor. Lipsa dragostei doare. Gelozia doare.

Nu trebuie să fugiți de durere, trebuie să trăiți, să o înfruntați. E ca și cum ai trata o răceală. Stai mai mult culcat, bei ceai cu lămâie. Trebuie să acceptați această suferință și această stare în care sunteți.

Trebuie să recunoașteți că suferiți. Să exteriorizați durerea sufletească. „Da, sunt gelos. Da, mi-e teamă să o pierd!”, să vă spuneți în cuvinte durerea! Să plângeți dacă asta simțiți, aveți toate motivele să vă simțiți furioși.

Scoateți furia din suflet. Răsfoiți albume foto, scrieți scrisori, pe care nu le veți expedia, dar scrieți, pentru a vă descărca sufletul. Dedicați timp durerii. Petreceți timp cu durerea. Astfel o veți conștientiza și veți depăși momentul.

Psihicul uman are mecanismele lui de apărare. Suferiți, apoi veți simți o eliberare. Veți trăi alte stări, precum apatia, indiferența.

Apoi veți conștientiza cele întâmplate și veți dori să trăiți, să vă continuați viața! Doar ați vrut chiar de la început să simțiți asta!

Într-adevăr, este o metodă ciudată. Doar știți: efectul oricărui analgezic trece și rana nu mai doare numai atunci când e vindecată.

SUrsa