Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

Ministrul Educației,Sorin Cîmpeanu, a precizat că Bucureștiul ar putea atinge pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte a lunii septembrie, astfel acesta este scenariul în care școlile trec în online timp de două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile ar putea trece în regim online timp de două săptămâni dacă va fi atins pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte a lunii septembrie.

Școlile vor continua online și în acest an?
Ministrul Educației a precizat că acest scenariu este plauzibil dacă oamenii nu se vor vaccina într-un număr cât mai mare.

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai spus că dacă acest scenariu nu va deveni realitate, perioada în care elevii vor învăța online va fi una foarte scurtă.

În Capitală, rata infectărilor este până la acest moment de 1,02, iar în Ilfov a ajuns la 1,19 la mia de locuitori, cea mai mare rată din țară.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă?

De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor.

”Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului.

Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Noul an școlar va începe luni, 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ, așa cu a anunțat ministrul Educației, scrie kanalD.